mercè 2022 programa concerts barcelona

Les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona ja són aquí! La festa major, que se celebra del 23 al 26 de setembre, recupera la normalitat i, des d’aquest divendres, torna a omplir de música, activitats i concerts la ciutat. Un programa de la Mercè 2022 ple de propostes que un any més s’amplia a altres barris de la ciutat i que té Roma com a ciutat convidada. La pregonera d’aquesta any és la directora barcelonina Carla Simón.

A continuació trobaràs una guia amb tota la informació de les Festes de la Mercè 2022: informació pràctica, programa de concerts i espectacles (també en PDF), horari dels gegants i cultura popular, Piromusical, BAM 2022 i molt més!

La Mercè 2022 a Barcelona: Última hora de la festa major, activitats i concerts | DIRECTE

Tot el que has de saber de les Festes de la Mercè 2022:


Quan és la Mercè 2022?

El dia de la Mercè 2022 és el 24 de setembre. Les festes, però, comencen ja aquest divendres, 23 de setembre, i s’allargaran fins dilluns, 26.

Com anar al Piromusical de la Mercè 2022 per veure els focs artificials? Consells per arribar-hi

Què se sap de la Mercè 2022?

 • Serà una Mercè sense mascaretes i sense controls d’aforament. Torna la normalitat!
 • El Piromusical de la Mercè 2022 recupera també la normalitat i la ubicació i torna a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
 • Continua la descentralització de la Mercè, les festes arribaran a tots els barris. Es mantenen els escenaris de la Trinitat i n’hi haurà de nous, com el de Ciutat Meridiana.
 • Hi ha una nova gran zona de concerts a la Zona Universitària.
 • Hi ha dues nits de concerts a la platja del Bogatell.
 • Torna l’escenari a la rambla del Raval.
 • S’hi afegeix un de nou a la ronda de Sant Antoni, dedicat a l’alimentació sostenible.
 • El correfoc es fa per primer cop al passeig de Gràcia: pel 200 aniversari d’aquesta via i perquè hi ha obres a la via Laietana. En aquesta via es fa també la Mostra de Gegants.
 • La cultura popular i tradicional recupera la normalitat.
 • Hi ha 100 bandes, 80 companyies i 26 espais de la Mercè.
 • Roma, ciutat convidada, amb espectacles relacionats amb aquesta ciutat italiana.
 • Kíiv serà la ciutat convidada a la Mercè 2023.
 • El MUHBA reobre les restes de l’antiga Barcino.
 • La directora barcelonina (’Alcarràs‘) Carla Simón és la pregonera de la Mercè 2022.
 • L’il·lustrador David de las Heras és l’autor del cartell de la Mercè 2022.
Quan plourà a Barcelona aquest cap de setmana? Hi haurà tempestes? El temps, dia a dia i hora a hora

Cartell de la Mercè 2022

El cartell d’aquest any és de l’il·lustrador i artista plàstic David de las Heras. De la Heras és basc, resideix a Barcelona i ha volgut representar tres generacions d’una família a les Festes de la Mercè, posant l’èmfasi en la idea de Barcelona com una idea de casa. David de las Heras es va formar a l‘Escola Massana.

Guia ràpida de les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona: Què saber per no perdre-te’n res

Els cartells de les Festes de la Mercè: quins t’agraden i quins no?

Pregó de la Mercè 2022

Carla Simón ha estat l’encarregada de fer el pregó de les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona aquest divendres des del Saló de Cent de la Ciutat. Després, la plaça de Sant Jaume s’ha omplert per veure el Toc d’inici, amb el ball del seguici popular de Barcelona i la música dels Ministrils del Camí Ral, però finalment s’ha suspès.

Carla Simón

Programa de la Mercè 2022

Consulta el programa de la Mercè 2022 dia a dia: el MAC (Mercè Arts de Carrer) i totes les propostes de cultura popular.


Activitats infantils per la Mercè 2022
Aquí et fem la llista de totes les propostes que pots fer en família durant les festes de Barcelona

Concerts de la Mercè 2022

Els concerts de la Mercè 2022 tornen a dur un munt d’artistes i grups als escenaris de Barcelona. Després de dos anys de pandèmia, enguany els espectacles de la Festa Major de Barcelona recuperen la normalitat amb caps de cartell com Lola Índigo, Doctor Prats, La Pegatina, La Oreja de Van Gogh o Els Catarres. Tampoc no hi falta el tradicional concert de carilló de la Mercè 2022 a Barcelona.

Hi ha concerts al BAM, al Mercè Música i al Cultura Viva. També hi ha dues nits de concerts a la platja del Bogatell, a la rambla del Raval i, com a novetat d’aquesta edició, se suma una gran zona de concerts a la Zona Universitària.

Una altra estrena serà el festival Jazz & Food, que tindrà lloc al Moll de la Fusta durant dilluns, 26 de setembre: una celebració del talent local que se centra en l’escena jazzística, amb una presència femenina destacada.

Concerts de la Mercè 2022, dia a dia: tota la llista

Piromusical de la Mercè 2022 a Barcelona

El Piromusical de la Mercè 2022 a Barcelona tanca un any més la festa major. Enguany se celebra dilluns, 26 de setembre, a partir de les 22 h, i la principal novetat és que recupera la normalitat i la seva ubicació habitual: l’avinguda de la Reina Maria Cristina.


Barra de Vins per la Mercè
Degusta vins catalans als jardins del Palau Robert coincidint amb les festes de Barcelona

 • Seguici popular, a la Virreina, del 17 al 26 de setembre
  L’exposició del Seguici popular a l’Ajuntament és tota una tradició. S’hi podran veure els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, L’Àliga, El Lleó, La Mulassa, El Bou, El Drac, La Víbria, La Tarasca, els Cavallets Cotoners, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar.
 • Mostra de Gegants de Barcelona, al Pati Manning, de l11 al 23 de setembre
  La Mostra de Gegants tornarà al Pati Manning de la Casa de la Caritat (carrer de Montalegre, 7) amb prop d’un centenar de gegants, gegantons i gegantets dels barris de la ciutat. No cal reservar-hi entrada. Cada dia de la setmana de 10 a 19.30 h. Divendres 23 la mostra es tancarà a les 17 h.
Com arribar als actes i concerts de la Mercè 2022 a Barcelona en transport públic

Cursa de la Mercè 2022

La Cursa de la Mercè 2022 ha estat el diumenge 18 de setembre i betevé per primer cop la l’ha retransmès en directe i de manera íntegra amb un programa especial que pots recuperar aquí.


Portes obertes per la Mercè 2022 a Barcelona

Fins al dilluns 26 de setembre diversos museus i espais culturals de Barcelona obren portes de forma gratuïta amb motiu de les Festes de la Mercè. Aquí pots consultar la llista d’espais que fan portes obertes per la Mercè. I recorda que també la Sagrada Família fa jornada de portes obertes i que el mirador de la Torre Glòries ofereix aquests dies de festa entrades a meitat de preu.

Gaudeix de la cultura!

portes obertes mercè
Museus gratis per la Mercè 2022: Què pots visitar a Barcelona a cost zero?

La Mercè, patrona de Barcelona

Què saps de la història de la patrona de Barcelona? La Mercè va ser nomenada patrona de la ciutat per alliberar-la d’una plaga de llagostes. La paraula mercè“, etimològicament, prové del mot llatí “mercede”, que vol dir “preu, premi”. Dins les accepcions del diccionari trobem “benefici graciós; acte de benvolença envers algú”; “misericòrdia, benvolença per donar auxili o confort a algú”. És protagonista també de diverses locucions i algunes frases fetes.

merce imatge basilica
Com aconseguir entrades gratis per a la Sagrada Família durant la Mercè 2022

I per acabar… posa’t a prova: què saps dels gegants de Barcelona?

Creus que coneixes bé el món dels gegants de Barcelona? Series capaç de relacionar en Mustafà i l’Elisenda, la Trini i el Baró o en Pau i la Llibertat amb la colla que els correspon? Si el repte no t’espanta, et posem a prova amb 20 preguntes perquè ens demostris que això dels gegants és com un joc de nens per a tu. Sort! Juga-hi aquí.