festes merce 2024 programa concerts piromusical portes obertes festa major

Les Festes de la Mercè 2024 a Barcelona portaran centenars d’activitats a la ciutat. El programa de la festa major de la ciutat estarà ple de propostes. En aquesta pàgina tens una guia en constant informació amb tota la informació que has de saber de la Mercè 2024. Ja estan confirmades les dates i les primeres activitats i ben aviat podràs consultar aquí el programa complet de la Mercè 2024 en PDF, amb tots els concerts i espectacles, l’horari dels gegants, els castells i la cultura popular, el Piromusical, el BAM 2024 i molt més! Caldrà estar pendents de si torna l’espectacle de drons, que es va estrenar el 2023.

Navega per l’índex per consultar el que vulguis saber de les Festes de la Mercè 2024.


Què vols saber de les festes de la Mercè de Barcelona?Mercè 2024: quan és?

El dia de la Mercè 2024 és dimarts 24 de setembre, si bé les festes començaran el divendres 20 i finalitzaran el mateix dia 24, tal com informa l’Ajuntament de Barcelona.


Novetats de les festes de la Mercè 2024

Aquestes són algunes de les novetats de la Mercè 2024:

  • Enguany, la ciutat convidada de les Festes de la Mercè és Casablanca, una de les ciutats principals del Marroc
  • Hi ha la Regata Cultural, que portarà més de 200 activitats a Barcelona per celebrar l’arribada de la Copa Amèrica 2024. El nou Port Olímpic tindrà activitats diürnes del Mercè Arts de Carrer els dies 21, 22 i 24 de setembre.

Programa de la Mercè 2024 (PDF)

Encara no es coneix el programa de la Mercè 2024, que inclourà els espectacles del MAC i Cultura popular, així com els concerts, dia a dia. Tan bon punt sigui pública la programació, te la detallarem aquí mateix.


Concerts de la Mercè 2024

Els concerts de la Mercè 2024 tornaran a dur un munt d’artistes i grups als escenaris de Barcelona. L’any passat va haver-hi concerts al BAM, al Música Mercè i a Acció Cultura Viva. Tampoc no falta mai el tradicional concert de carilló (el 24 de setembre, a les 21 h, al Palau de la Generalitat). Tan bon punt hi hagi informació sobre els concerts, podràs consultar-la aquí.Piromusical de la Mercè 2024 a Barcelona

El Piromusical de la Mercè a Barcelona tanca cada any la festa major: sempre sol fer-se a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a les 22 h. L’any passat, el Sónar va posar la música del Piromusical per commemorar el 30è aniversari del festival, amb temes de Rosalía, Bad Gyal i Daft Punk. L’espectacle sol tenir una durada de 30 minuts.

La informació del piromusical d’aquest 2024 es coneixerà durant les pròximes setmanes.  • Seguici popular, a la Virreina | dades i horaris pendents de confirmar

    L’exposició del Seguici popular és tota una tradició. S’hi poden veure els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, L’Àliga, El Lleó, La Mulassa, El Bou, El Drac, La Víbria, La Tarasca, els Cavallets Cotoners, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar.
  • Mostra de Gegants de Barcelonaal Pati Manning | dades i horaris pendents de confirmar

    La mostra de gegants al Pati Manning de la Casa de la Caritat (carrer de Montalegre, 7) | dades i horaris pendents de confirmar
  • Mostra de Dracs i Bèsties de Foc, a El Born CCM | dades i horaris pendents de confirmar


Portes obertes per la Mercè 2024 a Barcelona

Coincidint amb la diada de la Mercè, diumenge 24 de setembre (en alguns casos també els dies anteriors) diversos museus i espais culturals de Barcelona obren portes de forma gratuïta amb motiu de les festes. Aviat podràs consultar la llista d’espais faran portes obertes per la Mercè.

portes obertes mercè

Cartell de la Mercè 2024

Encara no es coneix el guanyador del concurs i, per tant, quin és el cartell oficial de la Mercè.

El 2023, l’obra va ser de l’il·lustrador barceloní Chamo San, qui va inspirar-se en l’estètica dels anys 70 i els fanzins en blanc i negre, amb un traç detallista i minuciós. L’obra gràfica evocava un castell integrat per personatges representatius de la festa major: alguns imaginaris i altres vinculats a la cultura de la ciutat. El cartell s’inspirava en el caràcter coral i col·lectiu de la Mercè. Chamo San va estudiar Belles Arts a Barcelona i a l’Escola Nacional Superior de Belles Arts de París.

Pregó de la Mercè 2024

En espera de conèixer qui farà el pregó de la Mercè 2024, qui va fer el del 2023? L’escriptora Najat el Hachmi (Beni Sidel, 1979) va ser la pregonera. Filla d’una família musulmana marroquina, als vuit anys va deixar la seva terra de naixement i es va instal·lar amb la seva família a Vic, localitat on va créixer. Al 2015 va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona. Després del pregó, la plaça de Sant Jaume va omplir-se per veure el Toc d’inici, amb el ball del seguici popular de Barcelona i la música dels Ministrils del Camí Ral.


Cursa de la Mercè 2024

La Cursa de la Mercè 2024 es disputarà el diumenge 22 de setembre. Té una distància de 10 km i aplega milers de corredors.


La Mercè, patrona de Barcelona

Què en saps, de la història de la patrona de Barcelona? La Mercè va ser nomenada patrona de la ciutat per alliberar-la d’una plaga de llagostes. La paraula mercè“, etimològicament, prové del mot llatí “mercede”, que vol dir “preu, premi”. Dins les accepcions del diccionari trobem “benefici graciós; acte de benvolença envers algú”; “misericòrdia, benvolença per donar auxili o confort a algú”. És protagonista també de diverses locucions i algunes frases fetes.

merce imatge basilica

I per acabar… què en saps, dels gegants de Barcelona?

Creus que coneixes bé el món dels gegants de Barcelona? Series capaç de relacionar en Mustafà i l’Elisenda, la Trini i el Baró o en Pau i la Llibertat amb la colla que els correspon? Si el repte no t’espanta, et posem a prova amb 20 preguntes perquè ens demostris que això dels gegants és com un joc de nens per a tu. Sort! Juga-hi aquí i començar a escalfar motos per a la Mercè 2023!