programa merce 2020

Les Festes de la Mercè 2020 seran, per força, diferents i, per tant, tot el programa, els concerts i les activitats als carrers de Barcelona s’han hagut d’adaptar a la pandèmia. L’objectiu: fer arribar la festa major més esperada al màxim de ciutadans i ciutadanes, amb tota la seguretat.

Programa de la Mercè 2020

 • Dates: Del 23 al 27 de setembre (el 25 de setembre NO hi haurà activitats)
 • Horaris de les Festes de la Mercè: De les 11 a les 22 h

En el marc de les Festes de la Mercè, el MAC, Mercè Arts de Carrer, i la Festa de la Tradició, ompliran d’arts escèniques i cultura popular la nostra ciutat, dins d’una festa major de Barcelona atípica amb moltes activitats amb reserva prèvia i molts dels espectacles els podreu veure en directe per betevé. Consulta el programa de la Mercè en PDF, aquí, per si vols veure’n més detalls.

Concerts de la Mercè 2020

Els concerts de la Mercè 2020 a Barcelona es descentralitzen més que mai, en set espais de la ciutat, molts d’emblemàtics, amb una gran aposta pels artistes locals. Com la resta de propostes, també s’hi haurà de fer reserva prèvia. Aquí trobaràs tots els concerts per dies i escenaris.

Com reservar entrades per a la Mercè?

Aquesta edició de la Festa Major de Barcelona serà presencial i virtual. Per poder veure de prop els espectacles serà obligatori reservar-ne les entrades prèviament. Entre moltes activitats, la Sagrada Família organitza portes obertes durant tres dies.

merce a beteve

Pregó de les Festes de la Mercè

El 23 de setembre és el dia del Pregó de la Mercè 2020 i aquest any el pregoner serà Jaume Mateu Bullich, el pallasso Tortell Poltrona, nascut a Barcelona el 1955.

Tortell Poltrona

Viu la Mercè a betevé en directe!

I atenció que aquest any la Mercè també la podreu veure a betevé, per la web i a la TDT. Consulteu aquí el que podeu veure de la Mercè online i en directe a través de betevé. No per casualitat aquesta edició de les festes betevé és mitjà oficial de la Mercè.

A més betevé fa un programa especial Mercè 2020. No et perdis la festa major de Barcelona!

Piromusical de la Mercè

El Piromusical de la Mercè serà la nit del 27 de setembre  i canviarà de format, sense cap concentració. Es podrà veure des de qualsevol punt de Barcelona (balcons o terrasses) perquè hi haurà quatre punts diferents dels districtes de Sants-Montjuïc, Nou Barris, les Corts i Sant Martí. Els focs artificials tindran més altura i potència, de manera que seran visibles des de bona part de la ciutat. La banda sonora estarà dedicada als més grans amb música dels 40, 50 i 60.

Cursa de la Mercè 2020

La Cursa de la Mercè 2020 es reinventa i es correrà en dos formats diferents. La carrera es disputarà el cap de setmana del 19 i 20 de setembre.

cursa de la merce

Cartell de les Festes de la Mercè 2020

María López i Javier de la Riba, del col·lectiu artístic Reskate, són els autors del cartell de les Festes de la Mercè 2020. La seva proposta s’inspira en els fets ocorreguts a Barcelona l’any 1687, quan una plaga de llagostes va assolar la ciutat. Barcelona es va encomanar a la mare de déu de la Mercè per sortir-se’n.

Portes Obertes de la Mercè 2020

Fins diumenge 27 de setembre museus i espais de Barcelona obren portes gratuïtament en motiu de les Festes de la Mercè. Consulteu aquí el llistat d’espais que fan portes obertes per la Mercè. Tots ells compleixen amb les normatives de seguretat pertinents per la covid-19.

portes obertes mercè

Informació pràctica per viure la Mercè 2020

 • Les Festes de la Mercè seran més descentralitzades per evitar aglomeracions. Hi haurà espectacles de petit format als 10 districtes de la ciutat.
 • El Moll de la Fusta es converteix aquest any en escenari  principal per a mostra de cultura popular i tradicional amb aforament limitat i reserva prèvia.
 • Per assistir als actes, caldrà demanar-ne reserva prèvia, a través del web de la Mercè o a l’aplicació mòbil de la Mercè 2020. També trucant al 93 316 10 38, de 10 a 15 h, de dilluns a divendres, metre estiguin actives les inscripcions.
 • betevé serà el mitjà de comunicació oficial de la Mercè i en retransmetrà el pregó, així com
  concerts i espectacles.
 • S’aposta per artistes 100 % locals (150 companyies) i es reprogramaran espectacles de la Quinzena de la Dansa Metropolitana, el Món Llibre i el Grec.
 • La ciutat convidada aquest any per la Mercè és la nostra: Barcelona.
 • No hi haurà correfoc ni castellers, ni les tradicional projeccions a les façanes.
 • S’utilitzaran alguns interiors d’illa de l’Eixample com a escenaris d’agunes propostes.

Figures del Seguici de la Mercè

Descobreix quins gegants, capgrossos i bèsties donen el tret de sortida a les Festes de la Mercè- Qui és qui del seguici de la Mercè

Posa’t a prova: què saps dels gegants de Barcelona?

Creus que coneixes bé el món dels gegants de la ciutat? Series capaç de relacionar en Mustafà i l’Elisenda, la Trini i el Baró o en Pau i la Llibertat amb la colla que els correspon? Si el repte no t’espanta, et posem a prova amb 20 preguntes perquè ens demostris que això dels gegants és com un joc de nens per a tu. Sort! Juga-hi aquí!

La Mercè, patrona de Barcelona (per què?)

Què saps de la història de la patrona de Barcelona? Aquí te l’expliquem!

Origen del nom Mercè

“Mercè”, etimològicament, prové del mot llatí “mercede”, que vol dir “preu, premi”. Dins les accepcions del diccionari hi trobem “benefici graciós; acte de benvolença envers algú”; “misericòrdia, benvolença per donar auxili o confort a algú”. És protagonista també de diverses locucions i algunes frases fetes. Aquí us ho expliquem 

merce imatge basilica

Les Festes de la Mercè en imatges

Mentre no arriben les festes i fins que no us en puguem donar informació més detallada, aquí hi ha algunes de les millors fotografies de les edicions anteriors de la Festa Major de Barcelona.

la merce geganta

Més Mercè 2020