Selfie de visitants del MWC

Aquest dilluns ha començat el Mobile World Congress amb la mirada posada en la tecnologia 5G. La conferència inaugural a les nou del matí amb el títol “Connexió intel·ligent del món” ha reunit els directius de les principals operadores de telefonia mòbil per parlar dels avenços que suposarà la connectivitat 5G en velocitat i flexibilitat. Els executius de KT Corporation, Orange, Singtel, Telefónica i Vodafone també han parlat de la gestió del “big data” o les dades massives.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què és el 5G?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/ciencia-i-tecnologia/que-es-5g/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Entre les principals novetats d’aquesta edició també destaquen els mòbils plegables o les tauletes electròniques que es transformen.

La jornada del matí ha acollit la conferència “Les set mentides de l’aventura empresarial” dins de la fira d’emprenedors 4YFN, que celebra la sisena edició en el marc del MWC. Per la tarda ha estat el moment de la inauguració oficial de la mà de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que s’ha interessat per diferents empreses emergents tecnològiques que busquen en el 4YFN fer contactes i trobar finançament. En el saló es reuneixen 760 de les quals 120 són  catalanes. Una altra de les ponències és la que ha organitzat Women4Tech amb el títol “Balanceja el teu perfil”, impartida per la directiva de Linkedin Juliet Rausch.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Què és el 4YFN” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/4yfn-2019-mobile-world-congress-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Entrar al Mobile per la cara

Entre les novetats que presenta el Mobile World Congress hi ha l’adopció de les sigles MWC com a denominació oficial. També l’entrada en funcionament del sistema de reconeixement biomètric per accedir al recinte firal, després de la prova pilot que es va fer l’any passat. És a dir, que els visitants només han hagut de posar la cara davant d’una càmera per poder entrar, sense necessitat d’ensenyar l’acreditació.

Reconeixement facial MWC

Un altre Mobile amb vaga de metro

Un cop més la mobilitat presenta complicacions per l’anunci de la vaga de metro. A primera hora del matí s’han produït algunes aglomeracions d’usuaris a les andanes, el que ha obligat a regular l’accés de passatgers en algunes estacions, com la de la Sagrada Família.

A més, aquest és el primer any que les empreses Uber i Cabify no ofereixen els seus serveis durant el congrés dels mòbils. Un grup de conductors de VTC s’han concentrat a les portes del congrés per protestar contra aquesta situació i per denunciar que seran acomiadats aviat per les seves empreses.


A tot això, per garantir la seguretat al recinte, els Mossos han establert un perímetre al voltant de la fira i han desplegat un ampli dispositiu policial que inclou, fins i tot, una unitat destinada a vigilar el subsòl de l’edifici i els voltants.

Mossos vigilen clavegueres MWC

Els dies previs al MWC s’ha celebrat la Mobile Week Barcelona, que s’ha centrat en l’impacte de la tecnologia sobre la societat, l’art i la ciència. Coincidint amb el MWC el 26 i 27 de febrer es reuneix el Mobile Social Congress, que vol denunciar les condicions laborals amb què es produeix la tecnologia mòbil.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Dates, horaris i preus del MWC 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mobile-world-congress-2019-dates-entrades/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

La inauguració oficial recupera al president de la Generalitat

Les màximes autoritats del país han coincidit durant la inauguració oficial del MWC. Hi han assistit el rei Felip VI, els president espanyol i català, Pedro Sánchez i Quim Torra, i l’alcaldessa Ada Colau, en una imatge que no es veia des del 17 d’agost passat, en el primer aniversari de l’atemptat a la Rambla.

Aquest any, a més, a la inauguració del congrés hi ha tornat a assistir el president de la Generalitat, ja que l’any passat no n’hi havia arran de l’aplicació de l’article 155 per part del govern de Mariano Rajoy. Quim Torra, però, ha abandonat la comitiva oficial quan han anat a fer-se la foto de l’estand d’Espanya.

Sopar inaugural sense besamans

El sopar d’autoritats que obre tradicionalment el Mobile World Congress ha estat presidit pel rei Felip VI, que ha reivindicat Espanya com una de les 20 democràcies més fortes del món. A l’acte hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i també l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Ambdós han declinat participar en el besamans de rebuda del monarca.

La visita de Felip VI ha generat respostes al carrer. Unes 500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han protestat als entorns de la plaça d’Espanya i han cremat fotos del rei i banderes d’Espanya.