La segona jornada de vaga al metro tindrà més trens en les hores punta. Ho ha assegurat el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, en una entrevista al programa ‘bàsics‘. De fet, Cañas ha explicat que, respecte als serveis mínims d’aquest dilluns, els de dimarts creixeran 15 punts percentuals. Així, el conseller delegat de TMB ha puntualitzat que “els serveis mínims en hora punta seran del 65 % i del 45 % en hora vall”, és a dir, a la franja d’última hora de la nit.

És la conclusió a la qual ha arribat l’empresa després de “les aglomeracions a la Línia 5, bàsicament a les estacions de la Sagrera i la Sagrada Família“, ha dit Cañas. Aquesta situació ha necessitat control d’accés a les andanes per regular el flux de passatgers.

Disposats al diàleg per resoldre el conflicte

El conseller delegat de TMB ha explicat que, per resoldre el conflicte amb la plantilla, que ha acabat finalment amb una vaga, “”sempre hem fet esforços”. Enric Cañas ha apuntat que “ells -la plantilla- demanen una retirada immediata de l’amiant, i nosaltres proposem una data i un encapsulament i retirada realista de l’amiant”.

Cañas també s’ha pronunciat sobre les afectacions al personal de metro i als casos coneguts darrerament. Ha afegit que “va sorprendre que sortissin casos denunciats pels sindicats quan ja havíem tancat la mediació”. Tanmateix, el conseller delegat de la companyia ha negat una altra de les demandes sindicals sobre la crisi de l’amiant: rentar la roba laboral a les instal·lacions de TMB. En aquest sentit, Enric Cañas ha dit que “no rentarem la roba si no hi ha amiant a l’ambient” i ha concretat que “de les 100 mesures fetes -de detecció d’amiant en l’ambient- totes han donat negatiu”.