Els VTC no es rendeixen. Una vuitantena de treballadors d’Uber i Cabify protesten aquest dilluns davant el Mobile World Congress. Enguany és el primer cop que se celebra el certamen a la ciutat sense la seva presència, i volen explicar als més de 100.000 congressistes que acull el MWC la situació que viuen. Per això, asseguren que es plantaran a les portes del MWC cada dia i repartiran tríptics a tots els congressistes per exposar la problemàtica. Diuen sentir-se “expulsats” de Barcelona per la nova normativa de la Generalitat.

Per la seva banda, el sector del taxi afirma que sense Uber ni Cabify a Barcelona la seva recaptació “ha crescut entre un 30 i un 40 %”. Diuen que “és la prova que feien competència deslleial”.

Uber i Cabify van abandonar Barcelona l’1 de febrer

“Fins aviat Barcelona”. Aquest és el missatge que Uber va fer arribar a tots els seus usuaris. La plataforma de vehicles de lloguer amb conductor va deixar d’operar a la ciutat a partir de l’1 de febrer. “Ens veiem obligats a suspendre el servei”, lamentaven.

En un comunicat, Uber responsabilitzava d’aquesta situació “les restriccions aprovades per la Generalitat” en el decret llei dels VTC que havia aprovat pocs dies abans. Assegurava que volia que existís una regulació del sector, però que havia de ser “justa”, i consideraven que la precontractació del servei amb 15 minuts d’antelació era “totalment incompatible” amb la immediatesa dels serveis que ofereix l’empresa, i que no existeix en cap altre país d’Europa.

La plataforma també s’acomiadava amb un  missatge per a Barcelona: “Esperem veure’ns aviat. Et trobarem a faltar”.