El Mobile World Congress 2019 està a punt de començar. El Museu d’Art Nacional de Catalunya (MNAC) ha acollit la inauguració oficial del congrés de telefonia, presidida pel rei Felip VI. Amb motiu de la visita del monarca, els Comitès de Defensa de la República (CDR) han convocat una protesta a la plaça d’Espanya contra la presència del rei a Barcelona, que ha aplegat 500 persones, segons la Guàrdia Urbana. Segueix com ha estat el minut a minut de les protestes.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mobile World Congress 2019: Dates, horaris i preu de les entrades” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mobile-world-congress-2019-dates-entrades/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

21:14
   

El trànsit recupera la normalitat

Després d’una tarda de protestes i de talls de trànsit, la circulació a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i a la plaça d’Espanya s’ha normalitzat. Segons la Guàrdia Urbana, s’han mobilitzat 500 persones aquest diumenge a la tarda. Finalment, els CDR han desconvocat la manifestació i tothom ha marxat abans que acabi el sopar. Fins aquí el seguiment minut a minut de la protesta convocada contra Felip VI.

21:08
   

Felip VI lloa la democràcia espanyola

El monarca espanyol ha defensat que la democràcia d’Espanya s’ha convertit en una de les 20 democràcies plenes reconegudes internacionalment. Durant el seu discurs, Felip VI ha dit l’espanyola és una democràcia que ha assolit el nivell més alt de prosperitat i benestar de la seva història.

21:01
   

Els Mossos identifiquen alguns manifestants quan marxaven

El moviment juvenil de l’esquerra independentista, Arran, i el número 2 a la llista de la CUP Capgirem Barcelona, Jordi Magrinyà, han denunciat “identificacions massives” dels Mossos d’Esquadra un cop finalitzada la manifestació dels CDR. Segons han relatat a Twitter, policies de paisà han perseguit una vintena de joves, els han identificat i escorcollat.

20:41
   

Torra lamenta que no sigui Puigdemont qui faci el discurs de benvinguda

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recordat Carles Puigdemont i els membres que van formar part del seu govern i ha lamentat que no sigui ell qui doni el discurs de benvinguda al MWC 2019.

20:34
   

Colau diu que el món està amenaçat per l’auge de l’extrema dreta

L’alcaldessa, Ada Colau, ha estat la primera a pronunciar el seu discurs durant el sopar. Durant la seva intervenció ha dit que el món està amenaçat per l’auge de la por i el populisme de l’extrema dreta i que, per fer-hi front, cal una oportunitat d’esperança i de valors republicans.

20:09
   

Els CDR desconvoquen la manifestació

Després d’hores manifestant-se, els CDR han decidit desconvocar la protesta contra Felip VI. A través de les xarxes socials, han explicat que el motiu d’abandonar la manifestació és el fort desplegament policial i les diverses “identificacions” que asseguren que han fet els Mossos. Davant d’aquest gran desplegament d’agents, acusen el govern català de ser protector “amb el règim del 78”.

19:50
   

Moments de tensió entre Mossos i manifestants

Un cordó policial d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha impedit que la protesta dels CDR s’acosti al MNAC. Alguns dels manifestants han llançat ous als agents, que han tret les porres però no han carregat. La multitud estava concentrada en una de les escales de la plaça de Carles Buïgas però ha acabat reculant.

Mossos i protesta CDR Felip VI

19:43
   

Els antiavalots prenen posicions

Poc abans que arribés Felip VI, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han pres posicions per evitar que la protesta dels CDR, activa des del migdia, arribi fins al monarca. Aquests són alguns dels arguments que esgrimen els manifestants contra el rei.

19:39
   

Felip VI arriba al sopar d’inauguració del MWC 2019

El monarca ja ha arribat al MNAC per celebrar el sopar d’inauguració del MWC 2019. Abans, ell i altres representants institucional faran uns discursos per donar la benvinguda al congrés mundial de telefonia mòbil.

19:36
   

Els representants municipals i de la Generalitat no participen al besamans

Abans del sopar, es farà el tradicional gest del besamans amb el rei en una sala contigua. Els representants de l’Ajuntament i de la Generalitat han abandonat la sala per no participar en aquest gest, tot i que sí seran presents al sopar. De fet, l’alcaldessa, Ada Colau, ja va dir que no volia participar en el besamans perquè ho considera un protocol “antiquat, ranci i medieval”.

19:25
   

Els representants institucionals comencen a arribar al sopar

La sala Oval del MNAC ja ha rebut bona part dels convidats al sopar d’inauguració del MWC 2019. Entre ells hi ha l’alcaldessa, Ada Colau, el president de la Generalitat, Quim Torra, o la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera. Felip VI està previst que arribi a les 19.30 h.

Mentrestant, milers de persones, cridades pels CDR, continuen manifestant-se ben a prop del MNAC en contra del monarca.

19:14
   

Els CDR tornen a fer una crida a les xarxes socials
A través de Twitter, els CDR han demanat més gent a l’avinguda de Rius i Taulet i de la Reina Maria Cristina per protestar contra el monarca, que té previst arribar al MNAC a les 19.30 h.

18:45
   

Aquests són alguns dels missatges que es poden llegir a la protesta:

18:38
   

Alguns manifestants cremen fotos del rei

La protesta ha tornat a l’avinguda de Rius i Taulet després que el cordó dels Mossos hagi reculat. Els manifestants han tornat a col·locar tanques per mantenir l’ocupació de la via pública. En aquest punt, alguns manifestants han cremat fotografies de Felip VI.

18:32
   

El MNAC es prepara per al sopar del MWC 2019

Mentrestant, el MNAC s’engalana per al sopar d’inauguració del MWC 2019. A la Sala Oval ja són totes les taules a punt, en espera que arribin els convidats.

18:25
   

Els conductors de la plaça d’Espanya fan marxa enrere

La manifestació que talla la plaça d’Espanya ha obligat als conductors que s’han trobat amb la protesta a fer marxa enrere i fer la rotonda en sentit contrari a la circulació habitual per buscar una altra ruta.

18:17
   

Els CDR col·loquen tanquen i els Mossos amplien el cordó policial

El miler de persones que talla la plaça d’Espanya ha paralitzat el trànsit en aquest punt i està generant cues llargues de trànsit. Els manifestants han col·locat una filera de tanques i, mentrestant, els Mossos d’Esquadra han avançat per l’avinguda de la Reina Maria Cristina ampliant el cordó policial que havien començat davant del MNAC.

18:07
   

Un miler de persones tornen a tallar el trànsit

La protesta dels CDR ha arribat fins a la plaça de Carles Buïgas, on s’ha topat amb un cordó policial i, aleshores, ha retrocedit fins a la plaça d’Espanya. Allà, els manifestants han tornat a tallar el trànsit. A poc a poc s’hi ha anat sumant més gent i ara ja hi ha un miler de persones participant a la protesta.

17:57
   

Cremen una bandera espanyola

Un dels manifestants a la protesta dels CDR ha cremat una bandera espanyola. Molts dels concentrats porten cassoles a les mans per fer-les sonar en rebuig a Felip VI i alguns també porten fotografies del monarca amb una guillotina.

protesta cdr guillotina rei felip vi

17:45
   

Centenars de persones ja van rodejar el Palau de la Música contra el rei

La presència del rei Felip VI a Barcelona també va ser motiu de protestes en el sopar inaugural del Mobile World Congress el 2018. Aleshores, els Comitès de Defensa de la República van convocar una mobilització al voltant del Palau de la Música, on es va celebrar la cita. També va haver-hi una cassolada en diversos punts de la ciutat. La nit va acabar amb 19 persones ateses de caràcter lleu.

17:36
   

Un cordó policial blinda el MNAC

Els manifestants han pujat fins a la plaça de Carles Buïgas, on s’han topat amb un cordó policials dels Mossos d’Esquadra que blinda el MNAC.

cdr rei felip

mossos protesta cdr rei felip

17:24
   

Unes 500 persones tallen l’avinguda de la Reina Maria Cristina

Els concentrats a la plaça d’Espanya, més de 500 persones, han tallat l’avinguda de la Reina Maria Cristina i avancen en direcció al MNAC, on se celebrarà el sopar inaugural del MWC 2019.

17:11
   

Animen a protestar contra el rei Felip VI a través de les xarxes socials

Els Comitès de Defensa de la República va anunciar dilluns la protesta contra la presència del rei Felip VI al MNAC. Durant tota la setmana, usuaris i entitats han animat a sumar-se a la convocatòria a través de les xarxes socials.

16:59
   

Els CDR desconvoquen l’acció davant del MNAC
A través de Twitter, els CDR han donat per acabada l’acció que han fet a les portes del MNAC però han fet una crida aquest diumenge a les 17 h a la plaça d’Espanya per protestar contra el rei Felip VI. Unes 200 persones estan seguint la protesta.

Cdr visita rei mwc

14:58
   

Protesta contra el rei Felip VI davant del Museu Nacional d’Art de Catalunya

Una vintena de persones es concentren davant de les portes del MNAC contra la visita del rei Felip VI amb pancartes amb el lema “destronem-lo”. El monarca assistirà aquest vespre al sopar inaugural del Mobile World Congress, que també comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Ada Colau; el president de la Generalitat, Quim Torra i el president del Parlament, Roger Torrent.

El MNAC ha tancat aquest diumenge les portes per tal de preparar l’esdeveniment.