Dispositius que plegats ofereixen les prestacions de qualsevol telèfon mòbil però que s’obren i es transformen en pantalles de tauletes electròniques. Les principals marques han presentat aquest dilluns durant el primer dia del Mobile World Congress els seus models plegables, un dels principals reclams d’aquesta fira.

Mate X, l'”smartphone” de Huawei

La firma xinesa ha presentat el model Mate X, un mòbil desplegable amb tecnologia 5G , que es vendrà per 2.300 euros quan surti al mercat. El mòbil desplegat té 6,6 polsades mentre que desplegat en fa 8.

Huawei plegable

Samsung Galaxy Fold, amb sis càmeres

Samsung s’ha sumat a la tendència tecnològica de la fira de telefonia d’enguany i ha presentat el Samsung Galaxy Fold. El model plegable de la marca coreana incorpora, a més, fins a sis càmeres de fotos. En aquest cas, la pantalla exterior de 4,6 polsades amaga una pantalla de 7,3. Té un cost de 1980 euros.

mòbil plegable

Xiaomi, la versió low cost del mòbil 5G

La marca xinesa Xiaomi ha presentat el Xiaomi Mi MIX3, el primer “smartphone” 5G. El dispositiu es posarà a la venda al maig per 599 euros. A banda, la firma també hi ha presentat el seu mòbil desplegable amb dos plecs laterals que permeten modificar la mida de la pantalla sense necessitat d’interrompre el funcionament del dispositiu.

mobil plegable xiaomi

La tecnologia 5G, aplicada a la salut

La conselleria de Salut ha presentat al MWC una prova pilot per incorporar la 5G a les ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Es tracta d’un prototip equipat amb tres càmeres que fan servir la connectivitat 5G. Una de les càmeres, la instal·lada a l’interior del vehicle, pot ser activada pels sanitaris en cas de necessitar suport d’un especialista en casos d’emergències complicades que requereixin un determinat nivell d’especialització. El que permet el 5G és oferir més capacitat i fiabilitat que el 4G actual i, per exemple, garantir una transmissió correcta de la imatge i el so quan el vehicle està en moviment o en llocs amb molta afluència de gent.

ambulancia

Robots pianistes al MWC

La companyia ZTE ha presentat un parell de robots capaços de tocar el piano gràcies a que estan connectats de forma remota al seu operador a través d’una xarxa 5G.