L’impacte de la tecnologia digital sobre la societat ha centrat la inauguració de la Mobile Week Barcelona 2019. Aquest esdeveniment se celebra del 14 al 23 de febrer, el dies previs al Mobile World Congress, i aquest any reuneix més de 130 activitats en més de 60 espais distribuïts per tot el territori. De fet, per primer any la Mobile Week tindrà també activitats paral·leles a Girona, Lleida, Reus, Igualada i la Ribera d’Ebre.

La inauguració de la Mobile Week ha anat a càrrec del director artístic del festival Ars Electronica, Gerfried Stocker, i de l’escriptora i periodista Marta Peirano. Tots dos han parlat de la importància de plantejar la innovació des d’un punt de vista humanista que combini art, ciència i tecnologia. L’acte s’ha fet a l’edifici del Disseny Hub Barcelona, on aquest dijous s’ha inaugurat l’exposició “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”, que és una de les activitats de la Mobile Week 2019 i és també el lema de l’edició d’aquest any.

La temàtica d’enguany pretén reflexionar sobre la transformació digital de la societat des de les esferes més íntimes de l’ésser humà, com si es tractés d’una relació personal. D’aquesta manera “partint de les negociacions diàries que entaulem amb la tecnologia en gairebé tots els àmbits de la nostra vida quotidiana, es plantegen les possibles repercussions d’aquests acords i desacords per constituir les bases d’un pacte comú de futur”.

Més de 130 activitats arreu de Barcelona i Catalunya

Entre les activitats que es faran aquests dies n’hi ha de dirigides a les famílies, com un taller per aprendre a detectar notícies falses o una altra per aprendre a construir un robot petit. També hi haurà un taller sobre hipocondria digital, que és el terme amb el qual es coneix el comportament d’una persona hipocondríaca que busca de forma obsessiva informació mèdica a internet. Totes les activitats es poden consultar al programa de la Mobile Week Barcelona.