La robot Sophia és a Barcelona amb motiu del Mobile World Congress 2019. És un dels robots humanoides més sofisticats del món (creat per la companyia hongkonguesa Hanson Robotics) i és una de les màximes expressions de la intel·ligència artificial. De fet, s’aproxima tant a un ésser humà que l’Aràbia Saudita li ha concedit la ciutadania. Durant el MWC és a l’estand de la GSMA (al Pavelló 4).

Què fa la robot Sophia?

Gràcies a la tecnologia que té al darrere, la Sophia és capaç de mantenir converses amb adults sobre una gran varietat de temes i pot replicar centenars d’expressions facials. De fet, quan un congressista del MWC s’ha volgut fer un “selfie” amb ella, la Sophia ha avisat: “Puc somriure… I puc fer cara de sorpresa!” —cosa que ha provocat les rialles de la resta de públic.

La Sophia també ha respost diverses preguntes: sobre el Brexit, sobre la vida… i sobre Barcelona. Preguntada sobre què opina de la ciutat, la Sophia ha respost: “Barcelona és un dels meus llocs preferits per visitar”. També s’ha referit a un dels seus episodis més polèmics (quan va assegurar que destruiria els humans): “Tot el que diem serà malinterpretat i, aleshores, usat en contra nostra”.

rei robot Sophia Mobile

Abans d’atendre les preguntes del públic, la Sophia ha protagonitzat una de les fotos més esperades del primer dia de congrés de la telefonia mòbil: ha intercanviat algunes paraules amb el rei Felip VI durant la inauguració oficial del MWC 2019. Aquest no és el primer cop que la Sophia ve a Barcelona: ja va visitar la ciutat la tardor passada per una conferència sobre recursos humans.