La coneguda com a cinquena generació de l’internet mòbil, 5G, hauria de començar a estar completament operativa a casa nostra al 2020. Les velocitats de descàrrega seran entre 10 i 20 vegades més ràpides que les que ofereix la connectivitat 4G. Fins a quin punt aquesta tecnologia pot canviar el nostre dia a dia?

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Comença el MWC 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/comenca-mobile-world-congress-2019-5g/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Què és la tecnologia 5G i què suposarà?

La G fa referència a generació, per tant, parlem de la cinquena millora pel que fa a la tecnologia sense fils que utilitzen els nostres mòbils.

La connectivitat 5G ens ha de permetre velocitats de descàrregues molt més ràpides, també ha d’assegurar àrees de cobertura més àmplies de les actuals i prometre connexions més estables.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga al metro de Barcelona pel Mobile World Congress 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/vaga-metro-barcelona-mobile-world-congress-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”][/vc_column][/vc_row]

Què ens permetrà fer la tecnologia 5G?

quiròfan optimus clinic

  • En el cas de l’aplicació de la connectivitat 5G a la conducció autònoma, els cotxes es podrien comunicar entre si en temps real, cosa que podria tenir beneficis en l’organització del trànsit i fins i tot en la possibilitat de trobar aparcament. En definitiva, ens podríem apropar al concepte de ciutat intel·ligent.

Com funciona la tecnologia 5G?

La 5G funciona a partir de bandes d’alta freqüència. El problema radica en el fet que la seva longitud d’ona és força curta i pot tenir problemes en el cas de presència d’edificis.

Per evitar aquest hàndicap s’instal·len un seguit de petites antenes a peu de carrer que utilitzen les ones mil·limètriques. Això permet que molta gent s’hi pugui connectar a l’hora. D’aquesta manera, s’evita el que acostuma a passar en grans esdeveniments, que el nostre mòbil deixi de tenir cobertura. Aquestes petites antenes són cares i queda per veure fins a quin punt les companyies dotaran les ciutats amb aquesta infraestructura i això fa pensar que, almenys d’entrada, la tecnologia 5G estarà molt centrada en les grans ciutats.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mobile World Congress 2019: Dates, entrades i horaris” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mobile-world-congress-2019-dates-entrades/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Quina velocitat pot agafar la tecnologia 5G?

Si amb la 4G les velocitats mitjanes acostumen a ser de 31 Mbps a casa nostra, amb la 5G es parla de multiplicar per 10 o 20 aquesta velocitat, fet que ens aproparia al gigabit per segon. Conforme la xarxa es vagi estenen aquestes velocitats seran més fàcils d’aconseguir.