seat elèctric

Un vehicle 100 % elèctric, hiperconnectat amb 5G i d’una mida que el fan ser “pràctic com una moto”. Són les característiques del Seat Minimó, el vehicle per a dues persones que l’automobilística ha presentat aquest dilluns al Mobile World Congress. Amb aquest cotxe la companyia busca ser l’aliada de les ciutats per oferir una mobilitat no contaminant i que permetrà reduir les despeses operatives del “car sharing” en un 50 %. Aquest estalvi serà possible perquè incorpora el sistema anomenat “battery swap”, que permet recarregar el cotxe en pocs minuts i amb una autonomia de més de 100 quilòmetres. Els cotxes no s’han de traslladar als punts de recàrrega i les despeses es retallen a la meitat.

Combina el millor de la moto i el cotxe

El cotxe fa 2,5 metres de longitud i 1,24 d’ample. Ocupa 3,1 metres quadrats, enfront dels 7,2 d’un cotxe normal. Es pot estacionar als aparcaments de motos i dues unitats del Minimó ocupen el mateix espai que un cotxe de mida mitjana. L’empresa afegeix que el Minimó és una bona solució per a la “micromobilitat”, és a dir, els trajectes inferiors als 10 km, que, assegura, representen el 60 % del total dels moviments.

Vehicle hiperconnectat

El nou vehicle de Seat és un cotxe hiperconnectat amb 5G incorporada. Els ocupants poden connectar-hi els dispositius mòbils sense necessitat de cables ni endolls. Entre altres funcions, el cotxe reconeix si el conductor té 16 o 18 anys i adapta la velocitat màxima de 45 a 90 quilòmetres per hora.

 

seat 5g