Tot a punt al Raval per a la diada de Sant Jordi 2024. El proper dimarts, 23 d’abril, d’11 a 20 h, la rambla del Raval serà l’escenari d’una nova edició del Sant Jordi impulsat per a més de 60 entitats, associacions i col·lectius del barri. Durant la jornada es realitzaran una quarantena d’activitats, entre les quals hi haurà, entre d’altres, tallers, contacontes, presentacions de llibres, lectures i actuacions musicals, distribuïdes en tres espaisEspai Literari, Escenari i Espai de Joc.

És una fita que treballen de manera comunitària les entitats socials i culturals del barri per contribuir a l’enfortiment dels espais de convivència del barri, que promou les cultures populars que hi són presents.

Sant Jordi intercultural i comunitari

L’objectiu de la celebració de Sant Jordi al Raval, segons Fàtima Ahmed de l’entitat Diàlegs de Dona “a més de gaudir d’aquesta festivitat és una oportunitat perquè totes les entitats i col·lectius del barri es coneguin. La paraula interculturalitat pren tot el sentit al Raval amb la festa de Sant Jordi”. Ahmed explica que la jornada la preparen totes les entitats: “Fa cinc mesos que hi treballem perquè tot surti bé i tothom tingui l’oportunitat d’estar-hi present”.

La paraula interculturalitat pren tot el sentit al Raval amb la festa de Sant Jordi”
Fàtima Ahmed, Diàlegs de Dona

40 activitats en tres espais diferents

Durant tota la jornada, d’11 del matí a les 20 del vespre, la rambla del Raval acollirà una quarantena d’activitats distribuïdes en tres espais diferents. A l’Espai Literari durant tot el dia hi haurà la ràdio de Colectic, dinamitzada per persones del Taller Sant Jordi i pels joves de l’entitat; una mostra de microrelats creats per dones del barri, dinamitzada per Taula Dona Raval i una activitat de producció i rimes amb un micro obert de rap i karaoke, a càrrec de Xamfrà.

Activitats per a infants i joves

A l’Escenari, entre d’altres, hi haurà les actuacions de l’Escola de Músics i JPC i Xamfrà amb persones dels Casals de Gent Gran. A l’Espai de Joc hi haurà activitats per a joves, com una timba de sexualitats a càrrec de SIDA STUDI i una pissarra interactiva de recursos culturals en salut mental organitzat per Ocell de Foc. També hi haurà d’altres adreçades als més petits, com el Punt de Joc i Lectura organitzat per La Traginera i el Servei de Dinamització Comunitària, i contacontes i lectures dinamitzades per la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu i Òmnium Cultural, entre d’altres.

La jornada també tindrà una paellada comunitària a càrrec d’Impulsem i en el marc de la formació per a joves d’Ocell de Foc.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?