Fàtima Ahmed, que és la fundadora i coordinadora de l’Associació Intercultural Diàlegs de Dona al Raval, rep aquest dilluns una Creu de Sant Jordi, un dels màxims guardons que una persona o entitat pot rebre per part de la Generalitat de Catalunya.

La Fàtima va arribar a Barcelona l’any 1996 des del seu Marroc natal i, des del primer moment, es va vincular al moviment associatiu del barri del Raval. Allà va descobrir la seva vocació pel treball social, especialment el relacionat amb la integració de les dones. Una passió que anys més tard va tenir com a resultat l’entitat Diàlegs de Dona, una entitat que va néixer pensant en les dones migrades i en les dificultats que tenen per poder adaptar-se al territori. Segons la Fàtima, l’objectiu era i és “facilitar el camí a les dones perquè puguin sentir que estan a casa i treballar amb el veïnat també, no només amb una sola part”.

classes castellà diàlegs dona

Diàlegs de Dona és una entitat petita però amb un gran impacte en el barri, que s’ha aconseguit gràcies a guanyar-se la confiança de la comunitat, segons apunta la Fàtima, que afegeix que “amb l’estima, una estima de dona a dona, de veïna a veïna, de mare a mare. I això és molt important”.

26 anys treballant per la integració social de les dones

Aquest camí de 26 anys de feina i de compromís social l’han fet mereixedora enguany de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, que li reconeix “la seva aportació al món de l’associacionisme català entre les persones migrades i la integració al nostre país de col·lectius de dones, especialment de religió musulmana”.

Per la Fàtima Ahmed aquest no és, només, un guardó a títol personal, “per mi és un orgull però és molt més important, és obrir camí a altres dones i joves catalanes d’origen divers que treballen invisibilitzades, silenciades, en tots els barris de Barcelona i de Catalunya i crec que això va per a totes. Per fi estem reconeixent la diversitat que tenim a casa nostra en tots els sentits”.