Diàriament arriben al Raval dones d’altres països  en el marc de la reagrupació familiar. I, una vegada aquí, per a moltes, les relacions socials es limiten al cercle familiar. Davant d’aquesta realitat va néixer el 2013 Diàlegs de Dona.

La coordinadora de projectes de l’entitat, Mercè Amor, explica que la van crear perquè “volíem reivindicar el dret d’aquestes dones de facilitar-les-hi la sortida de casa i per això vam constituir una associació. El  seu primer objectiu és l’acollida de dones immigrades  però també té com a objectiu treballar amb el veïnat del Raval que ha vist en molt poc temps ha canviat radicalment el seu barri.”

L’idioma com a vehicle de socialització

L’entitat creu que el coneixement de la llengua és fonamental perquè aquestes dones entenguin com funciona la societat que les acull i també perquè s’hi integrin. LaShahinur Akter, la Margarit Nersisyan i la Jyoti Harjani assisteixen a les classes de llengua de ‘Diàlegs de dona’. Per elles és important assistir a l’entitat perquè així aprendran l’idioma però sobre tot en destaquen que és una manera de conèixer gent del barri.

Per les aules de l’entitat hi passen setmanalment unes 220 dones, el 90 per cent de les quals ha arribat al centre a través d’altres alumnes.