La Copa Amèrica Barcelona 2024 durà per primer cop a la història una programació cultural. Serà durant l’estiu i la tardor i s’hi han programat més de 200 activitats, que volen enfortir el vincle de la ciutat amb l’esdeveniment esportiu.

A banda dels dos grans concerts de música clàssica a la platja, amb Dudamel i Morlot el juliol, hi ha un llistat inacabable d’activitats, tant culturals, gastronòmiques i artístiques.

Una data assenyalada serà el 15 de juny amb la 38a Gran Trobada d’Havaneres de Barcelona, que es farà a la plaça del Rellotge de la Confraria dels Pescadors. Hi actuaran els grups Crema Catalana, Boira, Ultramar i Port Bo.

Estrena del Race Village

El Port Vell estrenarà el 22 d’agost el Race Village de la Copa Amèrica, el centre neuràlgic de la competició, on s’instal·larà un escenari que acollirà actuacions musicals a les 20 h de divendres a diumenge.

Històrica exhibició de patins de vela

L’exhibició de patins de vela més gran de la història arribarà a Barcelona i s’espera aconseguir una participació de 300 patins de vela lleugera. Aquest tipus d’embarcació és catalana sembla un catamarà i funciona sense orsa ni timó.

Les Festes de la Mercè entraran al Port Olímpic

Per primer cop, el Port Olímpic remodelat serà escenari de les Festes de la Mercè. Els dies 21, 22 i 24 de setembre es faran els espectacles del Mercè Arts de Carrer. A banda, durant aquests tres dies hi haurà un espectacle en tres punts del litoral barceloní, del qual encara no n’ha transcendit més detalls.

La regata cultural també tindrà un altre protagonista, la gastronomia. Molts esdeveniments relacionats amb la cuina es concentraran als voltants de les setmanes de la competició. Per exemple, el Tast a la Rambla creixerà i incorporarà una mostra representativa dels 12 països participants de la competició.

Ja a l’octubre, el dia 10, arribarà la cerimònia de la Copa Amèrica, que es farà des de la platja amb un espectacle visual de drons i obert a tot el públic.