regata cultural copa america vela barcelona 2024
Gilles Martin-Raget

La regata cultural de la Copa Amèrica de Barcelona 2024, l’esdeveniment de vela més important del món, portarà diverses activitats culturals, esportives, gastronòmiques i d’oci. 60 entitats oferiran a la ciutat diverses propostes amb motiu de la 37a edició de la Copa Amèrica, amb propostes vinculades al mar i al lleure a la platja, però que també volen mostrar al món com és la cultura barcelonina.

En aquesta pàgina t’anirem detallant totes les propostes que hi haurà amb motiu de la regata cultural de la Copa Amèrica de Barcelona 2024.


Dates de la regata cultural a Barcelona 2024

La Copa Amèrica es desenvolupa entre l’agost i l’octubre però les activitats de la regata cultural comencen al juny.


On es fa la regata cultural de la Copa Amèrica de Vela?

La regata cultural tindrà lloc en diversos espais de Barcelona, tot i que l’epicentre serà el litoral barceloní, amb el renovat Port Olímpic i al Race Village del Port Vell com centres neuràlgics i les platges de la ciutat.


Activitats per la regata cultural de la Copa Amèrica

Anirem actualitzant en aquest apartat totes les propostes que es vagin coneixent!

 • 2a edició de Clàssica a la platja. Dos grans concerts de música clàssica:

  11 de juliol, a les 21 h
  L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la batuta del seu director titular, Ludovic Morlot, i l’Orfeó Català, acompanyats de grans veus catalanes com la soprano Serena Sáenz i el baríton Josep Ramon Olivé, i veus internacionals tan reconegudes com la mezzosoprano Rinat Shaham i el tenor Freddie de Tommaso.
  Repertori: una oda als himnes de grans esdeveniments esportius i inclourà peces tan apreciades pel públic com l’últim moviment de la Novena Simfonia de L.V. Beethoven, l’ària Nessum dorma de Turandot de G. Puccini, l’O’Fortuna de C. Orff i el mític tema Barcelonaque Freddie Mercury va compondre per a Montserrat Caballé i els Jocs Olímpics de 1992.  

  12 de juliol, a les 21 h

  Cor i Orquestra Simfònica del Liceu, sota la batuta del Gustavo Dudamel, amb la participació de dos solistes de renom internacional, la violinista María Dueñas i el violoncel·lista Pablo Fernández, i amb la col·laboració del Cor Infantil de l’Orfeó Català.
  Repertori: per a tots els públics amb una selecció de les composicions més emblemàtiques del conegut compositor John Williams. Durant el concert s’interpretaran peces de Superman, Jurassic Park, E. T., Star Wars, Harry Potter, etc.

 • 38a trobada d’havaneres cara al mar. A la Confraria del Pescadors, a la Barceloneta. 15 de juny.
 • Gran exhibició de patí de vela en una competició de mar.
 • Espectacle inaugural obert i gratuït. Platja del Bogatell. 10 d’octubre.
 • La Mercè caurà aquest any en plena Copa Amèrica.
 • La Mercè tindrà un nou espai al Port Olímpic, al moll de Mestral, coincidint amb el MAC (Mercè Arts de Carrer), concerts de jazz (Festival de Jazz de Barcelona) i moltes altres activitats relacionades amb la pràctica esportiva al mar. El Port Olímpic serà un espai ciutadà renovat.
 • Al Race Village, al Port Vell. Des del 22 d’agost fins al final de la competició, a l’escenari principal, a partir de les 20 h, hi haurà cada dia un espectacle de diferents disciplines creatives, especialment relacionades amb la Barceloneta (30 propostes).
 • Hi haurà un gran espectacle en tres punts del litoral barceloní.
 • Se celebrarà el festival de cinema dedicat al mar, Sailing Tour, al CCCB.
 • 10a edició del Tast a la Rambla, aquesta edició com a mostra gastronòmica dels 12 països participants a la competició.
 • Born Street Food, a pla de Palau, durant la Mercè.
 • Viu la vela és un programa que s’ha engegat per acostar els estudiants als esports de mar.
 • I molt més, que us anirem ampliant!

Copa Amèrica 2024 Barcelona: Què és, Data i Participants | GUIA
La competició se celebra a Barcelona entre l’agost i l’octubre