esperant arribada dels Reis d'Orient per mar

Ja ha arribat el dia: aquest dijous se celebra la cavalcada de Reis 2023 a Barcelona, una de les cites més esperades per als barcelonins en què nens i grans donen la benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient abans no arribi la nit més especial de l’any. Ja està tot preparat perquè les carrosses dels Reis Mags comencin a desfilar.

En aquesta pàgina t’hem detallat tot el que calia saber sobre la cavalcada: recorregut, carrers tallats, horaris i molt més! Tot plegat, abans del programa especial de betevé.

14:54
   

Tot a punt per al programa en directe de betevé! 

Falta menys d’una hora perquè engegui el programa en directe betevé sobre la cavalcada de Reis a Barcelona 2023. A partir de les 15.45 h hi connectarem en directe, però mentrestant ja pots consultar el seguiment, minut a minut, que fem al web

14:43
   

Expectació màxima i nervis al Mercat de Sant Antoni

Entre els qui estan més emocionats i nerviosos per l’arribada dels Reis d’Orient, hi ha els veïns i comerciants dels entorns del Mercat de Sant Antoni. Els canvis en el recorregut fan que la cavalcada per primer cop passi per carrers com l’avinguda del Paral·lel, la ronda de Sant Pau i el carrer del Comte d’Urgell. Els qui hi viuen i treballen estan convençuts que serà un èxit.

14:27
   

Cinc motius per veure la cavalcada en directe per betevé

La nit més màgica de l’any es podrà seguir en tot moment en directe per betevé. Nosaltres et donem cinc raons per fer-ho: seran sis hores de programa especial, amb geolocalització de les carrosses, emissió a la TDT i el web i coneixement a la perfecció de Barcelona. I encara un altre: tenim corones per als més petits de la casa.

14:03
   

 

Consells per evitar accidents durant la cavalcada

Segons Protecció Civil, els principals riscos d’accident durant les cavalcades es donen durant el pas de les carrosses, així com pel fet d’enfilar-se a contenidors, semàfors o altres elements des d’on poder caure. Consulta els principals consells i recomanacions per evitar ensurts.

cavalcada reis 2023 barcelona

13:40
   

Torna la pluja de caramels

Més novetats d’aquesta cavalcada. Després de dos anys, aquest any tornen els caramels! Ses Majestats els Reis d’Orient tornaran a repartir tones d’aquests dolços entre tots els qui surtin al carrer per veure la desfilada.

caramels cavalcada reis 2023 barcelona
Foto: Laura Guerrero

13:23
   

Geolocalització de la cavalcada en temps real

Si vols saber en tot moment on es troba la cavalcada, a betevé podràs consultar, en temps real, per on passen les carrosses. Això serà possible gràcies a un sistema de geolocalització.

geolocalització cavalcada reis barcelona 2023

13:06
   

El nom dels Reis d’Orient en català 

Com hem de dirigir-nos als tres Reis Mags? El dia de l’arribada de Ses Majestats, amb els nervis, podem tenir dubtes sobre com hem de dirigir-nos-hi o, fins i tot, com hem d’anomenar-los en català. Per resoldre totes les preguntes, btvllengua ha fet una guia perquè els saludeu correctament quan els vegeu aquesta tarda.

nom reis orient català

12:53
   

Tres busos històrics a la desfilada

Entre les carrosses i el seguici de la cavalcada de Reis també desfilaran tres busos històrics de TMB. Una oportunitat per admirar vehicles clàssics com el Dodge Brothers 240, que va circular entre els anys 1940 i 1980; l’Aclo Regent III, que va donar servei del 1949 al 1965, i el més modern, el Pegaso 6035, que va transportar passatgers entre els anys 1968 i 1987.

12:38
   

Els millors llocs per veure la cavalcada

Si vols acostar-te a veure els Reis d’Orient i les seves carrosses has de tenir en compte els canvis en l’itinerari, com, per exemple, que el seguici no passarà per la via Laietana. Nosaltres et recomanen alguns dels millors punts per donar la benvinguda a Ses Majestats, com l’avinguda del Paral·lel, el Mercat de Sant Antoni o la plaça d’Espanya.

cavalcada de Reis de Barcelona a betevé

I si vols veure’ls sense bellugar-te de casa, no oblidis que a betevé podràs seguir-ho tot amb detall en directe al programa especial.

12:23
   

17 cavalcades de Reis als barris: mapa, horaris i recorregut

Melcior, Gaspar i Baltasar no només es podran veure a la desfilada del centre, també hi ha fins a 17 rues als barris repartides pels districtes de la ciutat.

D’aquesta manera, la il·lusió d’aquesta nit màgica arriba als infants de tots els racons de Barcelona. Consulta’n el mapa, els horaris i els recorreguts.

cavalcades reis barris mapa 2023

12:07
   

Com desitjar bons Reis? 

Necessites idees per desitjar una bona nit de Reis? Tenim un recull amb fotos, GIF, “stickers” i altres felicitacions originals per compartir. Pots descarregar-te les imatges en aquesta pàgina.

bon dia reis GIF fotos bons reis

11:53
   

Quin temps farà aquesta tarda? 

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran enmig d’un anticicló que garantirà un temps tranquil aquesta tarda, vespre i nit. Consulta la previsió completa del temps durant la cavalcada.

11:33
   

Canvis en el recorregut: la rua esquiva la via Laietana

Aquest any la desfilada també estrena itinerari, perquè la via Laietana està en obres. Precisament per això no passarà per la via Laietana, la plaça d’Urquinaona o la plaça de Catalunya.

El seguici dels Reis d’Orient sortirà de l’avinguda del Marquès de l’Argentera i passarà per l’avinguda del Paral·lel, la ronda de Sant Pau, el carrer de Sepúlveda i finalitzarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, als peus de la Font Màgica de Montjuïc.

11:15
   

Ses Majestats i el seguici estrenen sis carrosses

La desfilada arriba amb moltes novetats i una de les més destacades són les sis carrosses noves. Melcior, Gaspar i Baltasar n’estrenen una cadascú i, a banda, també són novetat les de la patge Estel, la de les joguines i la carrossa de les instruccions per somiar.

10:48
   

Afectacions a la mobilitat i talls de trànsit a partir de les 17 hores

La cavalcada de Reis comportarà talls de trànsit importants al centre i modificacions en el transport públic. Els Reis d’Orient arribaran amb el pailebot Santa Eulàlia a les 16 h i el seguici arrencarà a les 18 h, però els talls de trànsit començaran una hora abans, a les 17 h.

També hi haurà modificacions en l’itinerari de moltes línies de bus i parades anul·lades. Per això, es recomana l’ús del metro per desplaçar-se fins als llocs per on passa la cavalcada.

10:35
   

Compte enrere per a l’arribada dels Reis d’Orient

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per mar amb el pailebot Santa Eulàlia a les 16 h i els rebrà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. A partir de 18 h es posarà en marxa el seguici reial, a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, que després recorrerà els carrers del centre de la ciutat. 

Consulta el recorregut, els horaris i totes les novetats en aquesta guia

10:18
   

Programa especial a betevé partir de les 15.45 h

La cavalcada de Reis a Barcelona es podrà viure en directe a betevé. A partir de les 15.45 h un programa especial emetrà l’arribada dels Reis d’Orient i el seu recorregut per la ciutat fins a les 21.30 h. 

Un especial de més de sis hores en directe, conduït per  Sandra Mestres i Jordi Montalbo, que mostrarà el seguici complet als carrers de Barcelona, per viure la nit més màgica de l’any des de casa. 

cavalcada de Reis de Barcelona a betevé

10:16
   

Bon dia! Soc la Sílvia Gutiérrez i a partir d’ara seguirem en aquest minut a minut l’última hora de la cavalcada de Reis a Barcelona. T’informarem de tots els preparatius i tot el que et cal saber per no perdre cap detall de la rua, que podràs veure en directe a betevé, tant a la TDT com al web, les xarxes socials.