Falta molt poc perquè comenci la cavalcada de Reis 2023 a Barcelona. Entre els qui l’esperen amb més expectació, il·lusió i força nervis, hi ha els veïns i comerciants que veuran passar els Reis d’Orient i el seu seguici, per primera vegada, davant de casa i dels seus comerços. Entre els més satisfets, els paradistes del Mercat de Sant Antoni, que asseguren que aquest nit màgica els regalarà una imatge icònica: l’equipament remodelat i les carrosses de Ses Majestats.

La rua d’enguany arriba amb moltes novetats, i una és el recorregut. L’itinerari no serà el de sempre per les obres de la via Laietana, i això, de retruc, beneficia altres carrers. Aquest 2023, l’avinguda del Paral·lel, la ronda de Sant Pau i el carrer del Comte d’Urgell s’estrenen i formen part del mapa per on desfilaran les carrosses de la cavalcada.

El Mercat de Sant Antoni tancarà més tard

El Mercat de Sant Antoni tancarà més tard que mai i estarà obert fins a les 21 hores. Per tant, el pas dels Reis d’Orient es viurà tant a l’exterior de l’equipament com a l’interior. Encara que això comportarà més hores de feina, els paradistes consideren que val la pena. Molts han convidat les famílies per compartir aquest moment màgic.

paradista Mercat Sant Antoni

Alguns subratllen que serà una imatge inèdita i icònica, una oportunitat única per veure Melcior, Gaspar i Baltasar davant d’una joia de l’arquitectura. Segur que seran molts dels qui ho immortalitzaran amb el mòbil.

Altres botigues, però, han optat per tancar a la tarda i gaudir de l’experiència com un veí més perquè “els clients no estaran per comprar”.

Els balcons, més sol·licitats que mai

Els balcons dels carrers per on passarà la cavalcada per primer cop estan més sol·licitats que mai i els telèfons ja fa dies que sonen. Familiars i amics dels qui hi viuen volen assegurar-se tenir un lloc privilegiat per donar la benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar. L’Olga Pérez, veïna de la zona ha explicat a betevé que tindrà fins a 14 convidats per gaudir de les vistes.

Els grans il·lusionats, però, són sobretot els infants. Com dues germanes i una cosina, que, simplement, es col·locaran a la finestra del pis del carrer del Comte d’Urgell per veure passar totes les carrosses. Al matí ja s’han repartit les posicions i han comprovat que ho podran veure-ho tot. Només tenen un prec: “M’agradaria que els Reis miressin cap aquí a la finestra perquè som aquí dalt”.

Alguns demanen que sigui per sempre

Els veïns encara no han vist la desfilada, però ja estan convençuts que serà tot un èxit. La cavalcada de Reis és des de fa dies el tema de conversa per a molts. De fet, no són pocs els qui s’han mostrat partidaris que el nou itinerari sigui per sempre: “Sabem que és provisional per unes obres, però tant de bo que es pugui quedar així”.

L’altra cara de la moneda són els qui viuen a punts com la via Laietana, un dels emplaçaments clàssics, per on no passarà la cavalcada aquest 2023.

Vols anar a veure els Reis d’Orient a Barcelona?