Les obres de via Laietana continuen avançant. A partir d’aquest diumenge, 13 de novembre, els treballs dificultaran la circulació de vehicles a la rotonda d’Antoni Maura, que quedarà tallada a la part més propera al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. L’arribada de les obres en aquest punt comportarà l’anul·lació de la parada de taxis, que es reubicarà al carrer del Doctor Joaquim Pou.

La nova fase de les obres implicarà una altra modificació en els treballs que s’hi estan fent. Entre la plaça d’Urquinaona i el carrer de les Jonqueres, es passarà a treballar a la banda Besòs de la via Laietana (baixant, a mà esquerre).

Més afectacions a partir del 21 de novembre

En paral·lel, a partir del 21 de novembre, l’accés al carrer de Ramon Mas quedarà completament tallat. Això vol dir que, per accedir al Palau de la Música, caldrà fer-ho des del carrer de Sant Pere Més Alt i el carrer del Palau de la Música.

Tal com ha informat l’Ajuntament de Barcelona, la resta d’afectacions continuaran com fins ara: els busos de les línies 47, V15, V17, N8 i N28 continuaran desviant-se per l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el passeig de Picasso, el passeig de Lluís Companys i la ronda de Sant Pere. Aquestes línies, en sentit mar,
mantenen el seu recorregut habitual.

La circulació de vehicles entre la plaça d’Antoni Maura i la plaça d’Urquinaona en sentit muntanya està tallada. Des de la plaça d’Idrissa Diallo – Correus, només hi pot accedir el veïnat, serveis i
usuaris d’aparcament
. En sentit mar, es manté un carril bus i un carril per a vehicles privats, mentre que
continua el canvi de sentit provisional del carrer d’Ortigosa.

Més de dos anys d’obres a via Laietana

La transformació de la via Laietana va començar l’1 de març i es divideix en dues fases. En la primera, que té una durada de 14 mesos, s’actua en el tram que va de la plaça d’Urquinaona a la plaça d’Antoni Maura. En la segona fase, els treballs continuaran fins a Correus.

L’actuació ha de servir per ampliar les voreres i crear places en algunes cruïlles. Per això, la rotonda d’Antoni Maura desapareix amb l’objectiu de millorar la connexió a peu. Quan estigui feta la reforma, només hi haurà trànsit privat de baixada, al costat d’un carril bus per on passaran també les bicicletes. De pujada hi haurà un carril bici i un altre per a bus, taxi i veïns (per accedir als pàrquings).

reforma via Laietana