S’acosta la nit de Reis, la nit més màgica de l’any. Enguany, Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran enmig d’un anticicló que garantirà que el temps sigui molt tranquil al llarg de tota la tarda, el vespre i la nit. Consulta aquí la previsió del temps per la cavalcada de reis a Barcelona 2023.

El temps que s’espera aquest 5 de gener del 2023 no tindrà res a veure amb el que va fer l’any 1985. La cavalcada de Reis d’aquell any va ser inèdita, ja que els Reis d’Orient es van passejar per Barcelona sota una nevada i un fred ben intens.

L’anticicló garantirà el temps tranquil

Aquest any, els Reis arribaran sense cap mena d’impediment meteorològic. El cel es mantindrà serè, sense núvols, a Barcelona i a bona part de Catalunya.

L’excepció seran les comarques de Ponent i de l’interior de la vall de l’Ebre. En aquests sectors hi haurà bancs de boira i núvols baixos que s’encarregaran de deixar un ambient molt humit.

Ambient fred, sobretot a l’interior

La temperatura serà més baixa que aquests darrers dies. Amb l’arribada de l’anticicló hi haurà inversió tèrmica, i la boira ajudarà a mantenir l’ambient fred a les planes i fondalades de l’interior.

Farà fred, però sense extrems. El normal per a l’època de l’any. Tan bon punt es pongui el sol el termòmetre recularà de manera clara i a l’hora de l’inici de la cavalcada a tot l’interior hi haurà menys de 10 graus. Al voltant de les sis de la tarda a Barcelona la temperatura rondarà els 13 graus.

A primera hora de la nit, la majoria dels registres a les valls del Pirineu i del Prepirineu, així com a les zones enclotades de la resta de l’interior, voltaran entre els 0 i els 5 graus, mentre que a la resta se situaran entre els 5 i els 10 graus.

Ja de matinada, les glaçades s’estendran per diversos punts de l’interior, especialment al Pirineu, al Prepirineu i a la Catalunya Central.