cavalcada reis 2023 barcelona

Segons Protecció Civil, els principals riscos d’accident durant les cavalcades es donen durant el pas de les carrosses, així com pel fet d’enfilar-se a contenidors, semàfors o altres elements des d’on poder caure. Per això ha volgut fer una crida, especialment als adults que hi acudeixin amb infants, perquè actuïn amb seny durant la desfilada, i tenir ben presents recomanacions per evitar ensurts.

Consells a tenir en compte abans de la cavalcada

Per començar, des de Protecció Civil es recomana assistir ben informat a la cavalcada sobre el desenvolupament de l’acte i el recorregut previst. També de les condicions metereològiques i, a partir d’aquí, abrigar-se o no en consonància, tenint en compte que la cavalcada dura molta estona. Un altre consell és triar un calçat que protegeixi bé els peus per evitar lesions.

En el cas de famílies o grups amb menors, Protecció Civil aconsella explicar-los quins poden ser els riscos i com actuar, així com acordar un punt de trobada per reunir-vos-hi en cas de pèrdua. Si parlem de nens o nenes petits, cal escriure al braç o bé a les polseres identificatives de Protecció Civil un nom i telèfon de contacte d’un adult.

Seny durant la cavalcada

Durant la cavalcada és fàcil endur-se pel desig de veure els Reis d’Orient i la resta de la comitiva i no parar prou atenció al que es fa. Protecció Civil alerta sobretot del risc d’accidents i de caigudes. Per evitar-ho, afirmen, cal respectar les distàncies amb les carrosses, no creuar-hi per davant o pel mig, no intentar pujar-hi, ni agafar els caramels de la calçada amb les carrosses en moviment.

Els petits, millor a coll que sobre algun element de la via pública. Pel que fa als caramels, a més, es convida a no llançar-los contra altres persones del públic o de la comitiva.

En cas d’emergència

Les recomanacions també inclouen una hipotètica situació d’emergència. Primer, la consigna clara de trucar al 112. També una crida a mantenir la calma i prestar atenció a les indicacions dels serveis d’emergència. D’aquesta manera, sortir sense cridar, córrer o empènyer cap a una zona segura o el lloc indicat, tot evitant provocar més alarma.