Arriben novetats de cara a la cavalcada de Reis 2023 a Barcelona. Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran el 5 de gener a la ciutat amb un recorregut nou —per evitar les obres de la via Laietana— i també carrosses: n’hi haurà una de nova per a cada rei i tres més per a l’Estel, les joguines i les Instruccions per Somiar.

El seguici farà més d’un quilòmetre de llargada i, durant el recorregut, també es tornaran a llançar caramels, concretament se’n repartiran set tones. Durant tota la tarda, betevé oferirà un programa en directe per explicar l’arribada de Ses Majestats a la ciutat.

Un seguici de més d’un quilòmetre

Un gran estel lluminós i la Gata Perduda —amb part de l’escenografia de l’òpera participativa del Gran
Teatre del Liceu— obriran la comitiva reial, amb la companyia Brincadeira. Serà un espectacle de percussió i il·luminació LED sincronitzada. Hi estaran també els Brodas Bros o els Luminolifes. Després desfilaran els carters, acompanyats pel patge Gregori, i els seguiran la Patge Estel i el seu seguici d’estels màgics.

Sis carrosses noves i més de 1.000 participants

Enguany, cada un dels tres reis estrenarà carrossa de doble altura. També seran noves les carrosses de l’Estel, les joguines i les Instruccions per Somiar, per aconseguir adormir-se en una nit tan especial. En aquest cas, tindran 20 metres de llargada i molta tecnologia.

Aquest és l’esdeveniment de carrer de més magnitud i participatiu de la ciutat i, per fer-lo possible, Ses Majestats comptaran amb l’ajuda de més de 1.000 ajudants, entre ballarins, actors, xanquers i voluntaris. També hi participaran un vintena d’entitats i escoles de la ciutat, així com 12 companyies professionals.

Arribada, inici de la cavalcada i recorregut

L’arribada tornarà a ser per mar, a bord del pailebot Santa Eulàlia, i a terra els esperarà l’alcaldessa, Ada Colau, per oferir-los pa, sal i les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les llars. Això serà a les 16 h al Portal de la Pau.

El tret de sortida de la cavalcada serà dues hores després, a les 18 h, amb un itinerari dissenyat per evitar les obres de la via Laietana. Així, sortirà des de l’avinguda del Marquès d’Argentera, recorrerà el passeig de Colom, enfilarà l’avinguda del Paral·lel, seguirà per la ronda de Sant Pau, el carrer del Comte d’Urgell, girarà pel carrer de Sepúlveda i arribarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i la Font Màgica de Montjuïc passades les 21 hores.

Tot plegat en una cavalcada especialment inclusiva, amb la participació d’entitats amb persones amb discapacitat i la introducció de llengua de signes en les coreografies.

Notícies del Nadal 2022