restriccions mercè 2021

Les restriccions i mesures covid contiuen vigents a Catalunya, malgrat aquest dijous, tret d’inici de les Festes de la Mercè, que el govern ha decidit permetre la reobertura de l’oci nocturn a l’exterior fins a les 3 h de la matinada. La Mercè 2021 a Barcelona estarà marcada, per segon any consecutiu, per aquestes restriccions i mesures, per tal que sigui una festa major segura.

Després de la cinquena onada, Catalunya i Barcelona han relaxat les mesures per evitar la transmissió del virus, però encara queden algunes limitacions que has de tenir en compte i que seran vigents durant tot el programa d’activitats de festa major de la ciutat.

A continuació detallem quines restriccions i mesures de la covid hi ha a Barcelona durant les Festes de la Mercè 2021 amb els últims canvis anunciats i aprovats pel Procicat.

Reobertura de l’oci nocturn

Coincidint amb les Festes de la Mercè, el govern ha autoritzat la reobertura de l’oci nocturn a l’exterior i fins a les 3 de la matinada. Segons el Gremi de Discoteques de Barcelona, només cinc de les 74 discoteques que hi ha a la ciutat compleixen els requisits del Procicat. Es tracta dels clubs Shôko, Pacha, CDLC i Opium Mar, al front marítim, i de la discoteca Terrazza, al Poble Espanyol.

Ampliació de l’horari de bars i restaurants

La restauració pot allargar l’horari de bars i restaurants mitja hora més des del 23 de setembre. Per tant, durant les Festes de la Mercè, els bars i restaurants podran obrir fins a la 1 de la matinada. No existeixen limitacions de persones per taula i es permet el consum en barra respectant el metre i mig de distància entre clients. L’aforament es manté en el 50 % de la capacitat del local.

Aforament limitat amb reserva d’entrades per als concerts de la Mercè 2021

Les Festes de la Mercè inundaran la ciutat de concerts, espectacles i una gran oferta cultural. Per poder gaudir-ne amb total seguretat, enguany l’aforament també és limitat i s’ha de fer reserva de l’entrada. Les activitats musicals de nit tindran els accessos perimetrats i controlats per la Guàrdia Urbana per evitar aglomeracions i botellades.

Tornen les actuacions castelleres

El Procicat ha autoritzat la recuperació de les actuacions castelleres, aturades des de l’inici de la pandèmia. Les colles podran fer construccions de fins a 160 persones, que hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa de les últimes 48 hores. Cada castell podrà durar com a màxim 15 minuts i els participants hauran de portar la mascareta posada.