La cinquena edició del festival Acció Cultura Viva, fins ara conegut com a BAM Cultura Viva, ha tornat un any més a la Fabra i Coats amb una gran varietat de propostes musicals: concerts, activitats per a infants i tallers, entre d’altres. El festival està impulsat per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb una desena d’entitats i voluntaris, que han ajudat a crear el cartell a partir d’un miler de propostes connectades al món de la música que es van presentar a la convocatòria pública.

El festival se celebra en el marc de les Festes de la Mercè 2021, però s’organitza de manera col·lectiva. De fet, un dels objectius del cicle és reflectir com treballa el programa Acció Cultura Viva durant tot l’any, a través d’un projecte de democràcia cultural que es concep d’acord amb els principis de l’economia social i solidària, tant pel que fa a l’organització com pels proveïdors que s’hi impliquen.

Reivindicar la diàspora i la no binaritat

El festival Acció Cultura Viva vol generar un context participatiu de festa major on la diversitat sigui una de les protagonistes principals. Per aquest motiu, aquest any destaca una programació amb una alta representació d’identitats no binàries i dissidents amb la participació de bandes com Las MarikarmenFera y las Disidentes o Flamenco Queer.