Els grups municipals d’ERC i Junts han anunciat que demanaran un ple extraordinari a l’Ajuntament de Barcelona per tractar “la problemàtica nocturna” que viu la ciutat i plantejar noves mesures per evitar aldarulls com els d’aquesta setmana a l’avinguda de la Reina Maria Cristina o al Bogatell. A més, es plantejarà la reprovació d’alguns membres del govern municipal com l’alcaldessa, Ada Colau; el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, el responsable municipal de Seguretat, Albert Batlle, i el regidor de Cultura, Jordi Martí.

Després de les destrosses que ha patit part del litoral barceloní en la tercera nit de botellades per les Festes de la Mercè, el portaveu de Junts, Jordi Martí, ha visitat la zona amb el regidor Ferran Mascarell i ha avançat que negocia amb ERC la petició. Més tard, el president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, ho ha confirmat en un tuit, en què apunta que Barcelona viu “un estat d’emergència nocturna” que necessita “resposta urgent”.

ERC i Junts sumen el mínim de suports necessaris

D’acord amb la normativa municipal, per sol·licitar un ple extraordinari i que aquest s’accepti calen un mínim d’11 regidors. La suma d’ERC i Junts (15 en total) ja passarien el topall necessari. En qualsevol cas, la petició està oberta a la resta de grups de l’oposició (Cs, PP i BCN Canvi).

Un cop demanat, l’alcaldessa té uns dies de marge per convocar-lo.