L’Ajuntament de Barcelona xifra en un milió quatre-centes mil les persones que han participat en les Festes de la Mercè 2019. Com és tradició, el Piromusical ha posat punt i final a la Festa Major, amb 90.000 assistents.

En el balanç de les festes, l’alcalde accidental, Jaume Collboni, ha destacat que aquesta ha estat “una Festa Major pacífica”, amb “gran dosi de civisme” i “sense cap incident rellevant”.

Festa Major descentralitzada

La Festa Major d’enguany s’ha distribuït en sis districtes i 17 espais. En aquest sentit, Jaume Collboni ha destacat que la descentralització de les festes ha servit per “evitar grans concentracions” de persones i ha dit que “les xifres demostren que els espais descentralitzats s’han consolidat”. Destaca la llera del riu Besòs, on les activitats organitzades per l’ONG Pallassos Sense Fronteres han atret 11.000 persones.

En relació amb la gran afluència de públic en algunes activitats, sobretot als concerts, l’alcalde accidental de Barcelona ha reconegut que hi han assistit “més persones de les previstes inicialment”, un fet que ha atribuït a “l’èxit de la programació”. En aquesta línia, Jaume Collboni ha plantejat la possibilitat, de cara a futures edicions de La Mercè, d’habilitar “nous espais per als grans concerts”.

Una de les activitats estrella de les festes ha estat la Mercè Música, una cita que inclou els concerts programats a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, a la platja del Bogatell o a la plaça Reial. Tal com ha detallat l’alcalde accidental, la Mercè Música ha estat l’activitat més multitudinària: hi han assistit unes 300.000 persones. Les activitats al parc de la Ciutadella han aplegat 150.000 persones, mentre que el Barcelona Acció Musical (BAM) ha arribat a les 95.000.

Una vintena d’activitats suspeses per la pluja

En el balanç de les festes, el tinent d’alcalde de Cultura, Joan Subirats, ha restat importància als efectes de la pluja en la celebració de la Mercè. En aquesta línia, Subirats ha dit que, de les 170 activitats programades, “menys d’una vintena s’han suspès per la pluja”.