El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha assegurat que la segona nit d’aldarulls a Barcelona ha comportat incidents menys greus que els viscuts a l’avinguda de la Reina Maria Cristina la matinada de divendres a dissabte. “Hi ha hagut incidents força semblants als d’una festa major o una revetlla normals“, ha dit en una compareixença per valorar el tercer dia de les Festes de la Mercè i l’incivisme, que han acabat amb diversos detinguts. Amb tot, ha admès que hi ha hagut algun incident “preocupant”.

Després del dispositiu conjunt entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana a Reina Maria Cristina i els entorns, les concentracions de persones per beure alcohol a la via pública s’han traslladat a altres punts de la ciutat, com el litoral. El tinent d’alcalde ha assegurat que el dispositiu policial estava “correctament dimensionat”.

“Determinats fenòmens s’estan enquistant”

Malgrat destacar que els aldarulls han estat menys greus, Batlle s’ha mostrat preocupat per “determinats fenòmens que s’estan enquistant, com la presència massiva a l’espai públic, el consum d’alcohol i l’edat dels participants, que són molt joves”.

El tinent d’alcalde ha reconegut que un dels incidents més preocupants d’aquesta nit és el saqueig de dos restaurants i d’alguns baixos comercials, a tocar de la Vila Olímpica. També ha explicat que s’ha identificat un grup reduït de persones vestides de negre que han causat aldarulls. En total, s’han detingut 13 persones, si bé els Mossos d’Esquadra parlen d’una trentena.

“La policia hi estava present”

Com a resposta a algunes crítiques que s’han fet a través de les xarxes socials per la manca de presència policial, Batlle ha assegurat: “La policia hi estava present”. I ha afegit: “De vegades, la visibilitat de la policia incentiva l’enfrontament, i ho hem volgut evitar”.

El tinent d’alcalde ha explicat que aquesta nit mantindran l’operatiu policial, perquè encara hi ha activitats dins de la programació de la Mercè, com el Piromusical.

200.000 persones participen en la Mercè

Jordi Martí, tinent d’alcalde de Cultura, ha fet un primer balanç de les Festes de la Mercè d’enguany i estima que gairebé 200.000 persones han assistit a alguna de les activitats de la Mercè. També ha posat de relleu “la qualitat” de les activitats i que s’hagin desenvolupat “sense cap mena d’incident”.