La segona jornada de música en viu al Moll de la Fusta ha estat un bon exemple del BAM sota la direcció artística de la cooperativa L’Afluent. “Volem donar visibilitat a totes aquelles propostes que abans no hi tenien cabuda. Hem dissenyat un programa amb 10 escenaris i cadascun és una mostra d’aquestes narratives”, resumeix Ikram Bouloum, una de les programadores.

Pop queer

“No m’identifico amb l’escena queer, però m’hi sento propera perquè el pop sempre ha estat queer”, afirma amb rotunditat Eva Valero, de nom artístic Cabiria. Ella ha estat la primera a sortir a l’escenari dedicat al pop versió queer, on també han actuat Centauros and Friends i el duet de referència Hydrogenesse.

Cabiria ha aplegat força públic tot i actuar a les 18.30 h. El seu disco-pop sintètic té ja segona entrega discogràfica, ‘Ciudad de las dos lunas’, que ha presentat en directe quatre anys després del primer treball.

“Em vaig adonar que m’agradava molt produir i he estat aprenent a trobar el so amb el qual m’identifico”, explica la catalana. Un no pot evitar sentir, en la seva proposta, reminiscències de l’italo disco i del tecno pop dels vuitanta, sobretot d’OMD.

Evolució del rap

En l’altre escenari del Moll de la Fusta, el BAM ha volgut explicar l’evolució de les anomenades músiques urbanes. “De les arrels del rap a l’actual drill”, explica Ikram Bouoloum. Un camí que han ajudat a traçar Free Sis Mafia, Juicy Bae i Santa Salut.