L’exposició ‘Utopía Habana’ agrupa un centenar d’artistes cubans que reivindiquen les singularitats de la seva cultura a través de diferents expressions artístiques. Alguns autors no han fet mai mostres a Barcelona, mentre que d’altres estan molt vinculats a la societat espanyola. Segons els organitzadors, l’exposició està complint les expectatives i acull mig miler de visitants diaris.

Ubicat a l’espai Utopía126, al carrer de Cristóbal de Moura, Utopía Habana s’emmarca en el programa de les Festes de la Mercè 2021 i reafirma els lligams entre Barcelona i l’Havana, que enguany és la ciutat convidada. L’exposició inclou cinc espais amb diferents vessants de la cultura cubana, que inclou literatura, música, cinema i gastronomia, però on sobretot hi predominen les arts visuals de caràcter contemporani.

Del centenar d’artistes, una quarantena formen part de l’exposició digital; 17 són fotògrafs i 15, cineastes.

L’exposició té un esperit reivindicatiu clar

Patricia González, responsable de l’exposició, assegura que està “molt contenta amb la selecció d’obres i amb com ha quedat l’exposició”. En destaca l’esperit reivindicatiu i creu que ha quedat clar el recorregut que ha volgut fer per “il·lustrar el símbol com a incitador de les masses“.

L’entrada és gratuïta i s’ha obert al públic durant quatre dies: des del dijous, 23 de setembre, fins al diumenge 26.