Teatre Nacional de Catalunya

El Teatre Nacional de Catalunya, el TNC, preveu inaugurar la nova temporada 2020-2021 entre finals de setembre i principis d’octubre amb 10 monòlegs de 10 minuts sobre la figura de l’escriptor italià Pier Paolo Pasolini. De forma excepcional, la peça s’estrenarà a la Sala Petita, ja que la sala principal del teatre de moment romandrà tancada fins al desembre per l’alerta sanitària. El TNC aposta per un doble format per la nova temporada 2020-2021, d’una banda, ens podem desplaçar al teatre que obrirà les portes durant el Grec i el festival Cruïlla i, de l’altra, oferirà tots els espectacles en línia per veure des del sofà de casa i, segons el director del TNC, Xavier Albertí, seran produccions “d’alta qualitat audiovisual”.

Nova temporada 2020-2021

El director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí, ha donat a conèixer la nova temporada que disposarà de 27 espectacles —12 autores, 11 autors i quatre d’autoria mixta—, d’aquests, nou seran produccions pròpies, 10 coproduccions, vuit companyies convidades i que implicarà uns 170 actors i sumarà fins a 340 professionals vinculats a les produccions. La primera gran producció del TNC aquesta nova temporada 2020-2021 serà la versió que faran 10 autors de la pel·lícula el ‘Decameró’ de Pier Paolo Pasolini. El TNC ha encarregat a 10 persones de diversos àmbits com Cristina Morales, Najat El Hachmi, Gregorio Luri o Davide Carnevali que reflexionin sobre l’apocalipsi de la societat. A més, també es tornarà a programa alguns dels espectacles que es van cancel·lar la temporada passada com a conseqüència de la covid-19, segons ha informat Europa Press.

El TNC, presencial i en línia

El Teatre Nacional espera poder obrir la Sala Gran a partir del mes de desembre, tot i que Xavier Albertí ha reconegut que “la realitat ho pot desmentir”. D’aquesta manera, el TNC inaugurarà a la Sala Petita i en espera de conèixer l’aforament que podran tenir les obres presencials. El director assegura que oferiran un producte de “qualitat”. Albertí diu que estan estudiant un “abonament digital a un preu reduït” per preservar el dret dels ciutadans a accedir a les produccions de la sala i que s’oferiran continguts extra més enllà de la obra de teatre per cada espectacle, així com també altres produccions que ja ha estat estrenades al TNC.

Dramaturga a la Sala Gran

La darrera temporada de Xavier Albertí com a director del Teatre Nacional de Catalunya conclourà amb un epicentre al voltant dels musicals dels anys 20 i 30 al Paral·lel i la temporada a la Sala Gran es tancarà amb un muntatge d’una dramaturga catalana contemporània i que dirigirà el mateix Xavier Albertí. La temporada passada, el TNC va aconseguir el 84 % d’ocupació; un total de 73.312 espectadors i rècord d’abonaments, amb 5.503 usuaris.

Teatre, aquest juliol

El teatre ha explicat que està treballant amb el festival Cruïlla per acollir 24 concerts als seus jardins el proper mes de juliol i dos muntatges del festival Grec, tot i que, de moment, és un previsió i encara estan molt pendents dels protocols que aprovi el Govern, una informació que esperen que estigui “al més aviat possible”.