Bombers de Barcelona desinfectant una residència de gent gran.

La Fiscalia Provincial de Barcelona manté obertes 16 diligències penals pel seguiment de la situació de les persones grans a les residències durant la pandèmia del coronavirus. La magistratura també té en actiu una diligència civil en què es fa el seguiment a 15 residències.

Les diligències penals de la Fiscalia Provincial de Barcelona fan referència específicament a 11 residències. L’àrea d’aquesta fiscalia afecta els municipis de Barcelona, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi, Cornellà, el Prat del Llobregat, Sant Feliu del Llobregat, Martorell, Esplugues i Santa Coloma de Gramenet.

A més, també hi ha una denúncia particular contra l’administració, una altra interposada per familiars de diferents residències geriàtriques i una acusació de l’Agrupació d’Afectats Covid 19 Espanya. També es manté una acusació a partir de les comunicacions de l’Agrupació Professional Catalana de Directors de Centres i Serveis d’Atenció a la Dependència (ASCAD) i una altra a partir de les dades facilitades pel registre civil de Sant Boi de Llobregat de les morts a quatre residències concretes.

Al conjunt de Catalunya la fiscalia té obertes un total de 30 investigacions penals per a la gestió de la covid-19 a les residències. En l’àmbit civil, la magistratura manté actives 80 diligències pel coronavirus.