El confinament del coronavirus ha augmentat el consum de les plataformes audiovisuals per “streaming”. A més de Netflix, HBO o Prime Video, una de les que més ha notat aquesta demanda és la barcelonina Filmin. Pionera en el vídeo per encàrrec (VOD) a tot l’estat, va néixer el 2007, quan molt poca gent coneixia Netflix i la pirateria en línia era molt habitual. 13 anys més tard, l’aposta que va cofundar i dirigeix Jaume Ripoll és una de les ofertes més sòlides de l'”streaming”, ideal per a amants del cinema clàssic i d’autor.

“Estic segur que quan obrin les sales de cinema, tornaran a conviure amb les plataformes com abans.”

Un confinament en línia

Al llarg d’aquests mesos de confinament, el tràfic de dades de Filmin ha augmentat fins a un 70 %, el nombre de subscripcions, que ja seguia una tendència a l’alça, ha crescut i han hagut de reforçar els seus servidors per evitar la saturació que ha patit, per exemple, Netflix. A més, els acords amb el D’A i el DocsBarcelona per allotjar l’edició en línia dels festivals, a causa de la pandèmia, ha servit per popularitzar encara més Filmin.

 
“Amb el D’A hem multiplicat per quatre les expectatives que teníem.”
 

Un catàleg de més de 10.000 títols

A diferència d’altres plataformes, que han apostat per la producció pròpia de sèries, Filmin gestiona un catàleg de més de 10.000 títols que inclouen clàssics del cinema mut, grans títols del cinema europeu i nord-americà i films del cinema d’autor i independent més contemporani.

“Va ser molt difícil començar, però cada any hi havia alguna cosa que ens sortia bé.”

El seu catàleg de sèries ofereix diverses produccions britàniques i europees, a més d’altres de locals. En aquesta línia, Filmin també disposa d’una versió en català, que oferta títols del cinema i la televisió autòctona i traduccions i subtitulats de títols estrangers. A més, ha incorporat una part del catàleg de clàssics de la Metro Goldwyn Mayer i la Universal, que constaten el creixement que està vivint aquesta plataforma de “streaming” nascuda a Barcelona.

“Les pel·lícules més vistes aquest confinament han sigut les de Hitchcock.”

jaume ripoll filmin