Fira de Barcelona organitzarà FiraCampusVirtual del 20 al 24 de maig per orientar els estudiants a triar el futur professional amb l’oferta de batxillerat, graus universitaris, estudis superiors i artístics, formació professional i màsters i postgraus.

La fira es farà a través d’un portal web

La fira arrencarà aquest dimecres a les 10 h. Qui vulgui participar-hi podrà accedir a través del web firacampusvirtual.com i haurà de comprar una entrada per tenir-hi accés. Els qui tinguin l’entrada comprada per al Saló de l’Ensenyament i Futura podran accedir directament convalidant-la.

L’oferta substituirà de forma puntual el Saló de l’Ensenyament i el saló Futura que no es poden celebrar per l’emergència del coronavirus. L’eina virtual permetrà accedir de manera àgil i intuïtiva a tota la informació relativa a les carreres universitàries, com a graus de formació professional i màsters que es podran cursar l’any vinent.

Hi participaran 130 expositors, amb la presència de les principals universitats catalanes, així com centres de Formació Professional, ESO, estudis artístics, d’idiomes, escoles de negocis o serveis associats a l’educació, que presentaran les novetats pel curs 2020-21.

La directora de FiraCampusVirtual, Laura Pararols, ha afirmat que “seguim apostant per la nostra vocació d’ajudar els joves en la presa d’una decisió clau per al seu futur”. En aquest sentit, ha assegurat que “aquesta iniciativa no només reunirà una gran oferta formativa sinó que oferirà als alumnes d’entre 15 i 20 anys l’orientació d’experts que podran solucionar els seus dubtes a través de xerrades grupals o individualitzades”.

Xats, “webinars” i videotrucades

El nou saló virtual oferirà xats, seminaris web i videotrucades als estudiants. Hi haurà un servei d’atenció individualitzada que atendrà de manera directa als qui la sol·licitin i conferències grupals de fins a 500 persones. La fira posa a disposició dels visitants fins a 400 professionals que guiaran els estudiants i resoldran els dubtes que tinguin.

La fira serà accessible mitjançant un ordinador, un telèfon mòbil o una tauleta, i funcionarà de 10 h a 20 h, de dimecres a dissabte, i de 10h a 17h, el diumenge.

Fa uns dies ja es va fer una fira virtual —UNIferia— amb la participació de diverses universitats.

Està previst que el Saló de l’Ensenyament i Futura tornin a celebrar-se l’any vinent al recinte de Montjuïc en el seu format habitual.