L’Ajuntament de Barcelona no vol deixar de celebrar el festival Grec a la ciutat. Aquest divendres ha anunciat que el festival se celebrarà en les dates que estava previst, però amb alguns canvis. El principal, que les companyies seran majoritàriament locals, es concentrarà a la zona de Montjuïc i incorporarà produccions suspeses que s’havien de veure des del març en alguns teatres de la ciutat i que es van haver de cancel·lar pel coronavirus.

80 produccions, sobretot locals

El Grec es presentarà la primera setmana de juny i tindrà el pressupost amb què ja comptava abans de la crisi, 3.300.000 euros. El tinent d’alcaldia de Cultura, Joan Subirats, ha explicat que el festival s’adapta a les noves circumstàncies i que “es dedicarà a la producció local, tot i que potser hi ha alguna perla internacional“, com a excepció. 

El programa comptarà amb 50 coproduccions locals, pensades ja pel Grec, 15 produccions catalanes i internacionals i 15 espectacles més, que s’han cancel·lat als teatres de la ciutat per la covid-19 i que se les reprogramarà ara.

Escenaris del Grec

L’amfiteatre del Grec, a l’aire lliure, continuarà tenint un paper destacat en el nou festival. S’hi farà bona part dels espectacles, així com també a altres espais de la zona de Montjuïc com el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre o la plaça de Margarita Xirgu. No es descarta, a més, que alguns espectacles es puguin seguir per televisió i ràdio, com una manera més de projectar el Grec més enllà del festival.

Els responsables municipals han explicitat que els espectacles es faran amb el nombre de públic que permetin les autoritat sanitàries. Es treballa, per exemple, perquè l’aforament de l’amfiteatre (que habitualment permet acollir a unes 2.000 persones) sigui ara de 800. Subirats ha explicat que “el festival servirà d’experiment en el terreny cultural. Treballarem amb un protocol estricte de funcionament, analitzant diàriament què ha passat en els espectacles per corregir errades”.

Hi haurà també actuacions de petit format en museus, per poc públic, com una manera de compartir el festival amb d’altres espais de la ciutat. De fet, el MNAC, el CCCB, el MACBA, El Born CCM i el Museu Marítim se sumen a la iniciativa.

El preu també s’ajusta, hi haurà una única entrada a 15 euros per a tots els espectacles i els que tinguin un caràcter familiar valdran 10 euros.