autonoms treballar

El termini per demanar l’ajuda de 300 euros per a autònoms de Barcelona anunciada per l’Ajuntament comença el dimecres, 20 de maig. Ho podran fer els treballadors en règim d’autònom que han patit una davallada superior al 75 % de la facturació o que han hagut de tancar a causa de la crisi del coronavirus i que ja són beneficiaris de la prestació extraordinària de l’Estat. Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre del 2020, però el programa finalitzarà un cop s’esgotin els cinc milions d’euros que s’hi destinen.

Les peticions de l’ajuda municipal per a autònoms s’han de fer a través del web de Barcelona Activa, que ofereix una guia sobre els tràmits a seguir i resol dubtes sobre el programa Autòno+ Barcelona. També recull els requisits que cal complir per poder demanar-la, com el fet d’estar empadronat a Barcelona des d’abans de l’inici de l’ajuda o estar al corrent dels pagaments tributaris.

Altres persones beneficiàries de l’ajuda

A banda dels autònoms individuals i els treballadors independents que treballen puntualment per a una persona o empresa (més coneguts com a “freelance”), hi ha altres persones que poden demanar aquesta subvenció. Són:

    • treballadors de societats mercantils
    • socis cooperativistes acollits al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA)
    • administradors de societats
    • autònoms dependents o amb vincle familiar amb propietaris de les empreses

El criteri per donar les ajudes serà per ordre de presentació de les sol·licituds i s’assignaran mentre hi hagi crèdit disponible. Els cinc milions d’euros del programa formen part dels 25 milions que el consistori destinarà a la petita economia de Barcelona.

Desenes d’empreses en cerca de finançament

Un altre dels serveis que s’ha posat en marxa aquest mes de maig és l’acompanyament i orientació a empreses. L’Oficina d’Atenció a les Empreses ha rebut una setantena de demandes d’empreses que cerquen finançament o que fan consultes davant l’escenari postcovid. Des de l’inici de l’estat d’alarma, Barcelona Activa ha atès 13.000 persones i més de 2.000 empreses.