consell català esport

El govern de la Generalitat mitjançant la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha presentat el decret llei pel qual s’autoritza el Consell Català de l’Esport a prestar garantia, durant l’exercici 2020, a favor de l’Institut Català de Finances, per a l’atorgament de préstecs a les entitats esportives afectades per la pandèmia del coronavirus, fins un màxim de 8 milions d’euros. El text permetrà a les entitats sol·licitar préstecs d’entre 20.000 i 300.000 euros amb un període de retorn màxim de cinc anys i fins a un anys de carència.

Oferir liquiditat

La consellera de la Presidència, davant la situació de gravetat, ha defensat la necessitat d’aquest decret llei que facilita la liquiditat a les entitats esportives. A través de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física s’han pres un seguit de mesures per oferir liquiditat a curt termini a les entitats esportives en una doble direcció: l‘accés al crèdit, amb l’aprovació del decret llei, i les subvencions.

Convocatòries plurianuals

D’aquesta manera, s’ha assegurat el manteniment de les subvencions del Consell Català de l’Esport i s’ha treballat per agilitzar-ne la tramitació. Concretament, ha detallat Budó, s’ha resolt la convocatòria iniciada destinada a clubs esportius participants a la màxima categoria estatal femenina, i a lligues europees amb els equips absoluts, dotada amb 750.000 euros. També s’ha publicat la convocatòria plurianual per als programes dels consells esportius corresponents al curs 2019-20, amb una dotació de cinc milions d’euros, i, aquest dimecres, s’ha publicat la convocatòria plurianual per a les activitats de les federacions esportives de la temporada 2019-20, amb una dotació de 9,5 milions d’euros. També s’està treballant per dotar la convocatòria per a activitats amb un impacte esportiu significatiu amb 3,5 milions, 2,5 més que a la dotació inicial pressupostada.