La primera gran experiència de teatre durant el desconfinament serà el festival Grec de Barcelona. L’aforament normal del Grec és de 2.000 localitats a l’aire lliure però si arribem a la fase 3 al mes de juliol podria tenir una capacitat de 800 localitats. El festival comptarà amb 50 coproduccions locals, pensades ja per al Grec, 15 produccions catalanes i internacionals i 15 espectacles més, que s’han cancel·lat als teatres de la ciutat per la covid-19 i que es reprogramaran ara. Així, el festival vol mostrar el seu suport al sector teatral, que pateix un crisi social i laboral com a conseqüència de la covid-19. Però aquests dies tots els teatres s’afanyen a tancar la temporada vinent sense saber exactament com serà i en quines condicions podran obrir. El Teatre Nacional de Catalunya reconeix que de moment no podrà obrir la Sala Gran del teatre i estrenarà la primera peça de la temporada a la Sala Petita, 10 monòlegs escrits per 10 artistes i escriptors sobre el ‘Decameró’ de Pier Paolo Pasolini.

Nova programació digital

El Teatre Lliure és l’únic dels teatres públics o amb participació pública a casa nostra que ha apostat per una programació virtual durant aquests mesos de confinament. Mentre prepara la propera temporada de teatre durant el desconfinament i espera començar a assajar aquest mes de juliol els espectacles que s’estrenaran a finals de setembre, ens proposa seguir gaudint del teatre des del sofà de casa. Després de gaudir d’un arxiu d’àudio que ens va traslladar al nostre passat franquista amb Pau Vinyals i Júlia Barceló, ara arriba el torn de Mercè Sarrias i Miguel Casamayor, que estrenen ‘El segon principi’ del 28 al 31 de maig. A més, aquests dies, per al públic familiar, el Lliure programa adaptacions de clàssics teatrals per a nens i nenes acompanyades d’il·lustracions.

Sala virtual

‘El segon principi’
Dues guionistes i una documentalista volen fer un espectacle sobre un escàndol de corrupció. Una comèdia amb referents a la política local amb un joc metatreatral, irònic i refrescant, signat per Mercè Sarrias i Miguel Casamayor. Dramatúrgia i direcció de Mercè Sarrias i Miguel Casamayor amb els intèrprets Mònica Glaenzel, Eli Iranzo i M. Pau Pigem i la realització de Mercè Rodríguez.

De dijous a les 20 h a diumenge a les 23.59 h / Preu: 5 euros
Xat postfunció amb Itziar González Virós el 31/05 a través de Zoom
Dates: 28/05 – 31/05. YouTube Teatre Lliure

Adaptacions de clàssics per a criatures

El Teatre Lliure proposa quatre dramaturgs i dramaturgues catalans que adaptin quatre clàssics de la literatura dramàtica universal per ser explicats en format audiovisual, amb la col·laboració d’un il·lustrador o il·lustradora.

‘Terra baixa’

A partir de la peça d’Àngel Guimerà i amb l’adaptació i direcció de Pau Miró i la producció del Teatre Lliure. De dijous a les 17 h a diumenge a les 23.59 h.
Dates: 28/05 – 31/05.
YouTube Teatre Lliure / Preu: 3 euros

‘Antígona’

A partir de la peça de Sòfocles i amb l’adaptació i direcció d’Helena Tornero i la producció del Teatre Lliure. De dijous a les 17 h a diumenge a les 23.59 h.
Dates: 4/06 – 7/06.
YouTube Teatre Lliure / Preu: 3 euros

‘El rei Lear’

A partir de la peça de William Shakespeare i amb l’adaptació i direcció Jordi Oriol i la producció del Teatre Lliure. De dijous a les 17 h a diumenge a les 23.59 h.
Dates: 11/06 – 14/06.
YouTube Teatre Lliure / Preu: 3 euros