Aquests dies de confinament les xarxes bullen de propostes musicals però encara resta un espai a l’aire lliure per compartir la cultura, els balcons. La gent surt al balcó per aplaudir als serveis sanitaris, però també per tocar Titanic al piano o simplement desinfectar els veïns de l’avorriment del confinament com fan cada migdia Hidrogelsessions: és la música als balcons de Barcelona.

Ruth Lorenzo

La cantant Ruth Lorenzo que va representar a Espanya amb la cançó ‘Dancing in the rain’ a Eurovisió l’any 2014, ha sorprès els veïns de l’Eixample de Barcelona amb l’estrofa de ‘Nessum Dorma’ de l’òpera ‘Turandot’ de Puccini. La cantant va animar als seus veïns i va explicar a les xarxes socials que “tenia la necessitat de cantar i enviar un missatge d’esperança en aquests moments tan durs”.

L’orquestra al terrat

Vicent Pérez, trombó de l’orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, ha compartit un fragment de ‘Tuba mirum’ del Rèquiem de Mozart, des del terrat de casa seva i ens convida a romandre a casa.

Hidrogelsessions

Es defineixen com dos “xalats” que surten cada dia a les 13 h al seu balcó per fer cantar i ballar als veïns. Els podeu seguir al seu compte d’Instagram @hidrogelsessions.

#musicaviral

Els #musicaviral o #musicaparaunacuarantena podem trobar desenes de vídeos de persones que interpreten música a casa seva i també als balcons. La confederació d’associacions d’educació musical proposa gairebé cada dia una nova partitura per interpretar.

Begoña Alberdi

La soprano barcelonina Begoña Alberdi que ha actuat gairebé 300 vegades al Liceu ha convertit el seu balcó en un gran auditori però amb algunes diferències, els espectadors són els veïns que escolten des del seus balcons. Fins ara ha cantat el vals de Musetta de ‘La Bohème’ o ‘Casta diva’, de Puccini.

‘Volare’

‘Volare’ és una cançó italiana interpretada per Domenico Modugno al Festival d’Eurovisió del 1958 i una de les cançons clàssiques de tota revetlla. Molts hem intentat entonar “nel blu dipinto di blu” i ara també ho han fet els veïns d’un interior d’illa de Barcelona.

José María i la gaita

Aquests dies músics de tots els gèneres artístics surten al balcó a tocar alguna cançó. Si sou més de música tradicional el José María us ofereix concerts de gaita.

Titanic

El pianista Alberto Gestoso va decidir treure el piano al balcó del seu apartament de l’avinguda de Gaudí per tocar davant dels seus veïns la banda sonora de ‘Titanic’. Però pocs es podien esperar que d’un balcó proper apareixeria un altre músic per acompanyar-lo. Alex Lebron, un saxofonista que estava en quarantena, es va unir al piano d’Alberto Gestoso davant la mirada atònita dels veïns, no saben si van cridar tots junts “Soc el rei del món”.

Ferran Martín, humor gràfic

Malgrat la bona voluntat dels intèrprets d’arreu de Barcelona, l’humorista gràfic Ferran Martín ha fet una crítica en clau d’humor de la música als balcons de Barcelona.