Barcelona ja permet des d’aquesta setmana fer vetlles i cerimònies de comiat amb un màxim de 10 persones, tal com s’ha estipulat en la fase 0,5 de desescalada. La xifra augmenta a 15 si l’acte de comiat es fa a l’aire lliure. Era una condició que fins ara només es permetia a partir de la fase 1, però que Ajuntament i Generalitat van pactar per facilitar el dol de les famílies que han perdut algú durant la pandèmia. 

L’Ajuntament manté el preu màxim funerari

L’Ajuntament ha informat que de moment es mantindrà el preu màxim del servei funerari de 2.450 euros que es va impulsar al març per donar resposta a la gran quantitat d’enterraments que hi havia a la ciutat. El servei inclou el fèretre, l’estada al dipòsit, el cotxe fúnebre i els tràmits. També els serveis d’inhumació o enterrament.

Comiats posposats pel coronavirus

Quan la desescalada avanci, Cementiris de Barcelona començarà a fer cerimònies de comiat per a aquelles famílies que van patir una pèrdua durant la fase més crítica de la pandèmia i que, per les restriccions del moment, no van poder fer el comiat que tocava.