selectivitat 2019

El Departament d’Educació i el d’Empresa i Coneixement han anunciat que la selectiviat 2020 es farà en quatre dies en lloc de tres, del 7 al 10 de juliol. L’objectiu és ampliar les franges horàries en les quals es faran les proves i així minimitzar les aglomeracions i garantir les mesures de protecció bàsiques per la pandèmia del coronavirus.

Selectivitat a prop de casa

Els exàmens de la PAU d’enguany es realitzaran en universitats, però també en centres de secundària, públics i concertats. Ara bé, la Generalitat està elaborant nou mapa geogràfic i territorial de la selectitat 2020 per tal que els alumnes no hagin de fer les proves al seu centre, sinó al punt més proper al seu domicili. D’aquesta manera s’evitarien desplaçaments dels alumnes i del professorat.

Nous horaris de la selectivitat

Tot i que ja s’havien establert uns horaris per als exàmens de la selectivitat 2020, el fet que s’allarguin un dia obligarà a modificar-ne els horaris. El nou calendari es donarà a conèixer en els propers dies. Pel que fa a la matriculació, està oberta des del 15 de maig i es podrà fer fins al 15 de juny.

Nou calendari de les PAP i les PAU per més de 25 i 45 anys

La Generalitat també ha decidit mofidificar el calendari de les PAU per a majors de 25 i 45 anys i finalment es faran totes el 18 de juliol. També han canvia les dates de les proves d’aptiud personal:

  • Educació Infantil i en Educació Primària: 15 de juliol
  • Traducció i Interpretació d’Anglès (UAB i UPF): 11 de juliol
  • Cinema i Mitjans Audiovisuals (ESCAC – UB): entre el 13 i el 15 de juliol
  • Producció Música i So per a la Indústria de l’Entreteniment (ENTI – UB): 13 de juliol
  • Pilot d’Aviació Comercial i Operacions Aèries (CESDA – URV): 13 de juliol
  • Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport: 13 de juliol (UVic-UCC), 14 de juliol (INEFC UB), 15 de juliol (INEFC UdL) i 16 de juliol (Tecnocampus UPF)
  • Màrqueting (ESIC-URV): 16 de juliol