(ACN i redacció) Un error en el recompte de dades ha fet baixar en prop de 3.300 persones el nombre d’infectats per la covid-19 a Catalunya des de l’inici de la pandèmia, segons ha informat el Departament de Salut. Així, si fins aquest diumenge se n’havien comptat 63.441, ara el nombre ha baixat fins a les 60.148 persones. Segons Salut, un hospital de Barcelona, que no ha concretat, havia estat comptant com a positius casos que en realitat eren negatius des de l’inici de la recol·lecció de dades, fet que ha provocat el desajustament.

Segons explica Salut en un comunicat, l’error es va produir quan l’hospital rebia les dades del laboratori. Aquelles que tenien l’etiqueta de “no detectable” les traduïen com a “no concloent”. Això provocava el problema: la categoria “no concloent” s’utilitza per a casos probables (epidemiològicament positius), mentre que l’etiqueta “no detectable” s’usa per a casos negatius (sospitós, fins que no tingui l’alta epidemiòlògica).

Així doncs, i segons el nou balanç, entre casos positius i casos sospitosos hi ha 265.132 persones afectades per la covid-19, xifra que, en tot cas, no és comparable amb la de fa 24 hores per l’error ja esmentat comès per l’hospital barceloní.