Les escoles reobren aquest dimarts per fer la preinscripció escolar 2020-2021 de manera presencial, tal com permet la fase 0,5 de desescalada, que inclou les gestions adminitratives als centres. Després d’una primera setmana amb la preinscripció en línia (majoritària), ara és el torn d’aquelles famílies amb problemes d’accés a la xarxa o que no tenen mitjans per fer-ho d’altra manera que no sigui presencial.

En què consisteix la preinscripció presencial?

La diferència principal amb la preinscripció en línia és que les famílies han d’anar presencialment al centre escolar, havent demanat abans cita prèvia per telèfon o per internet. I que s’han de dirigir al centre que volen escollir en primera opció. Un cop allà, hauran d’entregar la sol·licitud de preinscripció i la documentació que se’ls demani (com ara el llibre de família, el DNI o documentació especial si es requereix).

Les cites s’han donat individualment i de manera esglaonada, per evitar la concentració de gent als centres. Aquest dimarts, per exemple, a l’Institut Escola Coves d’en Cimany (que s’estrena aquest nou curs al Carmel) tenen 18 sol·licituds previstes. I per d’aquí a dos dies les mateixes. En aquest centre han habilitat un espai al vestíbul, ampli, per evitar concentració de gent i han fet portar el bolígraf per omplir la sol·licitud de casa.

Mesures sanitàries i d’aforament als centres educatius

Els centres s’han desinfectat prèviament i des del Departament d’Educació s’ha fet arribar a totes les escoles material sanitari i de protecció per dur a terme la preinscripció presencial. Es tracta de mascaretes, pantalles protectores, gel hidroalcohòlic i guants per a l’atenció al públic. També hi ha mampares per separar els espais.

Més de 100.000 sol·licituds en la preinscripció telemàtica

La preinscripció en línia va començar el 13 de maig, amb alguns problemes de connexió a la xarxa. Fins aquest dimarts al migdia s’han rebut 103.452 sol·licituds de manera telemàtica. El termini acaba aquest divendres, 22 de maig, el mateix dia que finalitza la preinscripció presencial.