Gent asseguda als espigons durant la fase 0 de la desescalada del confinament pel coronavirus
Foto: Xavi Calvo

El Consell Superior d’Investigacions Científiques està elaborant una enquesta a gran escala per tal d’entendre millor com es propaga el coronavirus entre la població. Per fer-ho possible, el CSIC vol conèixer quin ha estat el comportament social dels ciutadans durant el confinament i comparar-ho amb la dinàmica de contagis que ha seguit la covid-19 durant la pandèmia. El seus responsables asseguren que els resultats permetran generar una sèrie d’escenaris que ajudaran a millorar la presa de decisions a l’hora d’impulsar mesures de desconfinament segures.

Crida a la participació

Segons el CSIC les respostes són anònimes perquè les dades estan encriptades i estan relacionades amb el contacte social i la mobilitat de la gent. Les dades resultants seran tractades mitjançant la computació i la ciència de dades. El Consell ha demanat a la ciutadania que participi en l’enquesta del seu web pel valor dels resultats que se’n poden extreure. En el qüestionari hi ha preguntes com “Quantes persones han entrat al teu domicili en els darrers set dies?”, “Quantes vegades has sortit de casa en la darrera setmana?” o “Amb quantes persones vas tenir contacte ahir?”.

En l’estudi hi participen l‘Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, l’Institut de Física de Cantàbria, la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut d’Economia, Geografia i Demografia.