hospital Vall Hebron

(ACN) La cap d’Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha constatat aquest dilluns que s’esperen percentatges inferiors al 10 % en els estudis d’immunitat del coronavirus que s’estan fent. En declaracions a RAC1, Campins ha citat alguns treballs preliminars a Barcelona entre població general però també entre sanitaris. Aquests estudis mostrarien que només un petit percentatge de la població ha passat el virus.

Campins ha explicat que es va fer un estudi al CAP Sardenya de Barcelona a 300 persones de la zona i el percentatge d’individus que tenien anticossos era d’un 5 %. A més, a l’Hospital Clínic se’n va fer un entre sanitaris i la proporció era de l’11 %. Ha afegit que al Vall d’Hebron també se n’estan fent, i de moment els resultats provisionals són d’un 9 %. Campins ha destacat que, tenint en compte que el sanitari és un col·lectiu sobreexposat, “cal pensar que pel que fa a la població general el percentatge serà més petit”.

Preocupació per algunes actituds al carrer

Magda Campins ha mostrat preocupació per algunes actituds que veu al carrer, amb gent sense mascareta i sense guardar les distàncies. Considera que encara és d’hora per saber si hi haurà rebrot, però assegura que si es produeix ja s’hauria de veure aquesta setmana o la vinent, perquè ja haurien passat més de quinze dies des que van començar els passejos d’adults. En canvi, assegura que l’efecte de la sortida dels nens a nivell hospitalari no s’ha notat. Al Vall d’Hebron estan ingressant dos o tres casos al dia, quan n’havien entrat 80 al dia en el moment de més intensitat.

Increment de casos per les proves als CAP

Campins també ha alertat que es produirà un increment de casos perquè l’atenció primària començarà a fer PCR, i ha opinat que aquests nous positius no s’haurien de comptabilitzar amb els que s’han detectat fins ara.

A parer de Campins, no hi hauria d’haver escola fins al setembre. De tota manera, ha considerat que “el pitjor ja ha passat”, perquè ara ja s’ha après què pot provocar el virus, i el sistema sanitari ja està preparat i té la capacitat per augmentar ràpidament el nombre de llits de crítics. Com altres professionals, Campins ha desaconsellat l’ús de guants, perquè donen una sensació de falsa seguretat, i ha indicat que és preferible la higiene de mans.