Personal sanitari de l'Hospital Clínic

Un estudi serològic coordinat per Institut de Salut Global i l’Hospital Clínic revela que l’11,2 % del personal sanitari del centre ha estat infectat pel coronavirus. Dels 578 treballadors a qui s’han fet proves de la covid-19, 65 han passat la malaltia.

Segons els responsables de l’estudi, aquesta xifra de prevalença de la malaltia entre el personal sanitari del Clínic “és menor de la que s’esperava”. La investigadora d’ISGlobal, Carlota Dobaño afegeix que “considerant que els treballadors sanitaris són un col·lectiu d’alt risc, és probable que la seroprevalença en la població estigui, fins i tot, per sota de l’11 % i encara lluny del llindar d’immunitat de ramat necessari, estimat al voltant del 60 %“.

Segons un altre investigador d’ISGlobal, Alberto García-Basteiro, la rellevància de conèixer aquestes dades és que “permet determinar el risc de l’exposició a aquest col·lectiu i prendre mesures per disminuir-lo”. Les proves es van fer mesurant anticossos dirigits contra una de les proteïnes del SARS-CoV-2 en mostres de sang. Per això van desenvolupar un assaig immunològic propi utilitzant una tecnologia anomenada Luminex, que permet quantificar diferents tipus d’anticossos (IgA, IgM i IgG) amb una elevada fiabilitat i davant múltiples antígens al mateix temps.

Test coronavirus

Aquest estudi es troba pendent de revisió i ha estat publicat de manera preliminar pendent de l’edició final.