El cara a cara entre el govern municipal i l’oposició pel concert fallit que s’havia de fer als balcons i terrats de Barcelona ha acabat amb molts retrets i poca autocrítica. En una comissió extraordinària, el regidor de Presidència, Jordi Martí, ha admès que “la polèmica va ofegar la iniciativa” i que “potser el moment i la manera de comunicar-ho” van jugar-hi en contra. L’oposició, però, ha reclamat responsabilitats.

Martí: “No s’ha gastat ni es gastarà res”

En la compareixença, Jordi Martí ha dit que “no s’ha gastat ni es gastarà res en aquest concert fallit” i ha assegurat que el govern municipal no va prendre cap acord formal. El regidor ha explicat que l’acord de la Comissió de govern del 30 d’abril en què s’anunciava un conveni amb Mediapro per valor de 250.000 € es va retirar. Martí ha defensat que s’optés per un conveni perquè cal justificar amb factures els diners que s’atorguen.

L’oposició reclama responsabilitats

Els grups no s’han donat per satisfets amb les explicacions de Martí. “Van aprofitar l’estat d’alarma per adjudicar a dit en benefici de l’alcaldessa”, ha etzibat Jordi Coronas, que ha exigit que el govern assumeixi responsabilitats. “Aquest episodi ha minat la confiança en el govern”, ha afegit Jordi Martí i Galbis (JxC), que ha demanat responsabilitats i “un gir de 180 graus” en el govern.

El regidor de Presidència els ha replicat: “Espero que no utilitzin això per escapar-se de la responsabilitat de fer funcionar la ciutat”. En l’últim minut, Coronas ha insistit a tenir accés a l’expedient que justificava el conveni amb Mediapro en comptes d’un concurs públic.

La relació amb Mediapro, al centre del debat

Des de Ciutadans, Luz Guilarte ha criticat que l’alcaldessa es muntés “un homenatge propagandístic” i que ho adjudiqués “a dit” a Mediapro. Josep Bou (PP) ha criticat “l’obsessió de l’Ajuntament per regar amics amb diners públics”. Manuel Valls (BCN Canvi) ha insistit a saber per què no es va fer un concurs públic i ha dit que “la llarga història del govern amb Mediapro ens preocupa”.

Crítiques per l’absència de Colau

L’oposició ha criticat que Ada Colau no hagi comparegut per donar explicacions, tal com van demanar. “Mai un alcalde no compareix en comissió”, els ha replicat Martí, que ha recordat que l’alcaldessa respon preguntes al plenari. Els grups han criticat l’absència de Colau a la comissió i que, en canvi, aquest diumenge s’expliqués en una entrevista a La Sexta, en què va defensar el concert.