Punt verd de Pedralbes

Els punts verds de Barcelona reobriran dilluns, 11 de maig, després de romandre gairebé dos mesos tancats a causa de la crisi del coronavirus. L’Ajuntament treballa perquè aquests espais de recollida de residus estiguin a punt la setmana vinent i puguin reobrir en un horari reduït, de dilluns a dissabte i només als matins de 9 a 14 h. Diversos districtes han demanat al govern municipal que els punts verds tornin a funcionar amb normalitat perquè alguns veïns acumulaven molts elements a casa. Aquest dilluns, el consistori donarà detalls de quins punts verds recuperaran l’activitat i indicarà les instruccions per utilitzar-los.

Un altre dels serveis que ha quedat suspès per la pandèmia ha estat el de la recollida de mobles voluminosos i trastos vells i, per ara, continuarà totalment aturat. El regidor Badia ha explicat que des del consistori s’està treballant perquè es recuperi “com més aviat millor”. Això serà possible, ha dit, amb la reincorporació progressiva dels treballadors del servei de neteja durant els pròxims dies.

mapa 27 punts verds

Es reforça la neteja

Està previst que dilluns, 11 de maig, es reincorporin a les tasques de neteja 1.000 treballadors més, fet que permetrà, entre altres coses, reobrir els punts verds i fer possible aviat la recollida de mobles. Però el govern municipal també té en l’horitzó obrir tots els parcs i jardins de Barcelona durant el desconfinament. Ara hi ha una setantena d’espais verds oberts per facilitar els passejos i la pràctica d’esport. Els últims a obrir han estat cinc espais verds de Montjuïc.