desconfinament nens

Comença la desescalada a Catalunya. Des del diumenge, 26 d’abril, els nens podien sortir al carrer, una de les mesures del desconfinament gradual, després de més d’un mes sense poder sortir de casa per evitar la propagació del coronavirus. Ara bé, el Govern espanyol ha anunciat novetats per sortir al carrer i especialment per restringir en franges horàries la sortida dels nens i menors de 14 anys al carrer. En lloc de poder sortir tot el dia, el govern ha reduït l’horari de sortida dels infants al carrer de 12 h a 19 h. Només pot sortir un adult amb un màxim de tres menors de 14  anys a partir del 2 de maig.

Quan poden sortir els nens al carrer?

El desconfinament dels nens es pot fer a partir del 2 de maig amb una sortida amb els nens de 12 h a 19 h. Només pot sortir un adult amb un màxim de tres menors de 14  anys.

Fins on es pot anar a passejar en sortir de casa?

El Govern espanyol ha anunciat que els nens no es podran allunyar més d’un quilòmetre de casa seva, una restricció que ja plantejava la Generalitat en el seu pla per permetre la sortida dels nens al carrer fa dies. Calcula aquí amb aquesta eina i a través del mapa el radi d’un quilòmetre per sortir de casa.

Què es pot fer en la sortida al carrer?

No està permès l’accés a parcs, zones infantils i altres instal·lacions que no compleixin les mesures de seguretat. Cal mantenir la distància de dos metres entre persones i continuar procurant per una bona higiene. Recordem que la Generalitat recomana dur el certificat autoresponsable de desplaçament.

La mascareta per als nens és obligatòria?

El Govern espanyol recomana l’ús de mascaretes durant la sortida dels nens al carrer, però no són obligatòries. La Generalitat preveia fer obligatòries les mascaretes per als nens i tots els membres de la família que surtin a passejar. L’única excepció era per als infants de zero a tres anys. Podran dur tot tipus de mascaretes: quirúrgiques, casolanes o higièniques. La Generalitat recomana que es facin mascaretes infantils a casa, adaptades als nens.