Les mascaretes s’han convertit en un element quotidià de la nostra vida per evitar el contagi del coronavirus. A mesura que avança la desescalada a Catalunya, el seu ús es fa obligatori en més espais, com per exemple, al transport públic. Cada cop són més les persones que recuperen la normalitat laboral i que, per tant, han de dur mascareta durant moltes hores seguides. Aquest ús continuat pot provocar molèsties a la pell i és per això que els dermatòlegs recomanen un seguit de consells per hidratar i cuidar la pell.

Segons Carmen Sastre, doctora en dermatologia, aquestes cures per ús intensiu de mascareta s’han de fer abans de posar-se-la, mentre es porta i després. Abans de posar-se la mascareta, Sastre recomana rentar-se la cara amb un sabó neutre i hidratar-se la pell amb una crema sense fragància, i a poder ser, amb vaselina. Un factor molt important, però a vegades complicat segons la situació personal i laboral de cada persona, és la cura mentre es porta la mascareta. En aquest sentit, Carmen Sastre aconsella sortir al carrer cada dues hores i treure’s la mascareta per oxigenar la pell. A més a més, explica que seria indicat tornar a hidratar la pell a l’hora de tornar a posar-se la mascareta. Un cop acabi la jornada laboral, seria adequat rentar-se la cara amb sabó i tornar a posar crema a la zona que cobreix la mascareta.

Canviar el model de mascareta

Una altra de les recomanacions que detalla Sastre és anar variant el tipus de mascareta que es fa servir. Una de les zones que també es veu afectada per l’ús intensiu d’aquest element de prevenció  és la part de darrere les orelles. Les gomes dels diferents tipus de mascareta poden provocar ferides o irritacions.

Pel que fa al gel higienitzant i a l’ús de guants, Sastre recomana “rentar-se les mans tants cops com sigui necessari”. En aquest sentit, la dermatòloga adverteix de la importància que no quedin residus de gel a les mans, ja que poden ser un factor de contagi. En relació a l’ús de guants, Sastre diu que l’escenari ideal seria poder canviar-se els guants cada hora, ja que segons la dermatòloga, la impermeabilitat dels guants “és de 30 minuts aproximadament.”