com fer mascareta

Amb el coronavirus en el punt àlgid de la corba a Catalunya, i la manca de material de protecció disponible als hospitals, s’han començat a fer córrer per les xarxes diversos tutorials per tal de fer una mascareta a casa per sortir al carrer per aquelles persones que l’hagin d’utilitzar, així com també s’han compartit un munt d’imatges de mascaretes fetes a casa amb tot tipus de materials. N’hem vist de roba, amb bolquers, amb paper…  A continuació recollim algunes de les propostes per saber com fer mascaretes contra el coronavirus que han compartit els usuaris i t’expliquem quin és el material més eficaç per fer-ne una.

Quin material és més efectiu per evitar el coronavirus?

Experts de la Universitat de Cambridge han testejat diversos materials per saber quin és el millor a l’hora de fabricar mascaretes casolanes. La mascareta mèdica continua sent la millor opció, capturant en un 89 % les partícules del virus, però, si no, també es pot optar per utilitzar una bossa d’aspiradora (86 %), un drap de cuina o tovallola (73 %), cotó mesclat amb altres materials (70 %), funda de coixí antimicrobis (68 %), lli (62 %), funda de coixí estàndard (57 %), seda (54 %), cotó 100 % (51 %) o una bufanda (49 %).

D’altra banda, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat un vídeo per mostrar quina és la manera correcta de posar-se aquestes màscares per tal de no contagiar-se durant la seva aplicació.