El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha reaccionat a la plantada d’artistes al concert Barcelona, ens en sortirem. En una piulada, ha lamentat que amb la situació generada després que molts dels grups hagin decidit despenjar-se de la convocatòria, el “partidisme” taparà el debat sobre models culturals. El concert als balcons, volia ser un homenatge de la ciutat a les persones afectades pel coronavirus. Estava previst per al 9 de maig però finalment s’ha cancel·lat, segons ha informat l’alcaldessa Ada Colau aquest dissabte.

En el seu missatge, Serra també apunta que els qui han empès els grups a prendre aquesta decisió “els importa un rave la precarietat del sector”. Des de l’oposició, també hi ha hagut crítiques a aquesta iniciativa musical del consistori.

Grups com Txarango, Els Catarres, Sopa de Cabra o Sílvia Pérez Cruz, han explicat a través de les xarxes socials que no participarien en un esdeveniment que tenia previst destinar 200.000 euros de l’erari públic a despeses de producció. Finalment, l’Ajuntament ha anunciat que les productores El Terrat i Mediapro es faran càrrec de les despeses, i l’alcaldessa, Ada Colau, ha explicat que està “disposada a parlar” amb els grups que han renunciat a participar-hi.